İmamoğlu'ndan 'Maçlara gitmenizi kim istemedi?' sorusuna yanıt

İmamoğlu'ndan 'Maçlara gitmenizi kim istemedi?' sorusuna yanıt
Resmi olamayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde önde olan Ekrem İmamoğlu, Esenler’de semt pazarlarını ziyaret etti. İmamoğlu maçlara gitmemesini kimin istemediği hakkında konuştu.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyakşehir Belediye Başkanlığı yarışını önde götüren Ekrem İmamoğlu, AKP'nin İstanbul'da en çok oy oranına ulaştığı İstanbul'un Esenler İlçesi'nde yer alan Kazım Karabekir Mahallesi semt pazarını ziyaret etti. İmamoğlu'nun geleceğini duyan çok sayıda yurttaş pazara adeta akın etti. İmamoğlu, kalabalıktan uzun süre ilerleyemedi. Yurttaşlar "İmamoğlu'na mazbatayı ver" sloganları attı. Bir grup gencin de "Dik dur eğilme bu gençlik seninle" sloganı atması dikkat çekti.

da7d5180-629b-4c9a-8d59-4a45d275fca6.jpg

"NEDEN HAKSIZLIK YAPILIYOR?"

İmamoğlu'nun pazarda sohbet ettiği bir kadın, "Neden size haksızlık yapılıyor, versinler mazbatayı" dedi. Bu sırada pazarda bulunanlar "Ekrem Başkan" sloganları attı.

804b1bc3-a11b-4c2c-a1c8-cf14c06d850e.jpg

İMAMOĞLU: İŞSİZLİĞİ KONUŞMAK İSTİYORUZ

Ekrem İmamoğlu, pazardaki yurttaşlara bugün açıklanan işsizlik rakamlarını değerlendirdi. İmamoğlu, "Çok üzülüyoruz. Bugün işsizlik verileri açıklandı. 1 senede 1 milyon 260 bin kişi eklendi. Bunları konuşalım ya." dedi.

8bc862b2-cb15-4a47-9028-65b0728eee5b.jpg

"ULAŞIM PAHALI" DİYEN YURTTAŞA VAATLERİNİ HATIRLATTI

İmamoğlu, mavi kartların çok pahalı olduğunu söyleyen bir yurttaşa vaatlerini hatırlatarak, "Bizim iyileştirme paketlerimiz var. Birinci aktarmayı ücretsiz hale getireceğiz. İstanbul'da ulaşım bir hizmet" diye yanıt verdi.

1e610535-a74f-4328-a030-300befcf22ae.jpg

MALTEPE'DE OYLARIN YENİDEN SAYILMASI

İmamoğlu, pazar ziyaretinin sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

İmamoğlu, Maltepe'deki yeniden sayım işlemiyle ilgili "Seçim bittikten sonra tüm gerekçeleriyle sürece itiraz eden Ak Parti. "Geçersiz oylar sayılsın" dendi, sayıldı. Maltepe'de 'tamamı sayılsın' dendi, sayılıyor. 'Sayılsın' diyen siz, 'sayılmasın' diyen siz! Maltepe'de yapılan iş, akıllara durgunluk veren bir iş. Seçimlerin adil olması konusunda tereddütleri olan bizdik. Siz, 'tüm tedbirleri aldık' dediniz. Ya ne oluyor kardeşim! Yüksek Seçim Kurulu kararını vermelidir. Artık bu süreç bizim güvenimizi sarsmaya başladı. Her şeyi denediler olmadı. Döndüler artık Maltepe'de ne çıkarırız diye bakıyorlar. Yüksek Seçim Kurulu'nu göreve davet ediyorum." dedi.

6d579eec-a03a-4a58-b74d-712ed33e9f41.jpg

"MAÇLARA GİTMENİZİ KİM İSTEMEDİ?" SORUSUNU YANITLADI

Bir gazetecinin "Maçlara gitmenizi kim istemedi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bence milletin nezdinde hiç polemik meselesi değil. Son yıllarda, en barışçıl, en huzurlu iki maçı izledim. Hiç sorunsuz. Hem de dünyanın en önemli derbilerinden biri, Fenerbahçe-Galatasaray. Çok güzel. İnsanlar sadece bize sevgi ve coşku gösterisinde bulundular. Bakın buradan söyleyeyim. Bu coşkuyu ve sevgiyi gören birçok insan toplumun önüne geçer amigoluk yapar. Beni eleştirenlerin amigoluğa bile talip olacaklarını biliyorum. Ben bu durumdan tevazu çıkartırım. Bu durumdan mahcubiyet çıkartırım. Tevazu ve mahcubiyetle hareket eder, görev ve sorumluluk duygumu arttırır işime bakarım. Onun için bıraksınlar maça niye gitti, gitmedi meselesini."

MAÇLARA GİTMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Evet beni kulübün yetkilisi aradı. Efendim tehdit unsurları var, maça gelmesi doğru değildir. Ben de dedim ki, hayır kardeşim. Eğer böyle bir süreç varsa sorumlusu siz değilsiniz. Orası kamuya açık bir alan. Benim maça gitmeme kimse engel olamaz. Eğer bir sorun tespiti varsa beni arasınlar. Siz benden bunun ismini açıklamamı bekliyorsunuz. Ben açıklamam. Kendisi yaptığı şeyi açıklasın. Ben cevap veririm. Kamuya bu süreci açıklayacak olan kulüp yetkilisini arayan kişidir. Ben maçlara gitmeye devam edeceğim. Ben bu şehrin, milletin oy vererek seçtiği belediye başkanıyım. Maçlara da gideceğim, amatör maçlara da gideceğim, basket maçlarına da gideceğim, voleybol maçlarına da gideceğim, pazarlara gideceğim. İşsizliği göreceğim, sıkıntıları göreceğim ki çözüm üreteyim. Toplumun arasındayım, her zaman da arasında olacağım. Bunu böyle bilin.

b3e2ef42-9969-4654-b84d-52b6073e9f57.jpg