İmamoğlu’ndan TRT’ye tepki: “Burası 82 milyonun”

İmamoğlu’ndan TRT’ye tepki: “Burası 82 milyonun”
TRT'nin calı yayınına katılan Ekrem İmamoğlu, "Adil olduğunuza inanıyor musunuz TRT olarak?" şeklinde konuşarak, kanalın muhalefet adaylarına uyguladığı 'gizli sansüre' tepki gösterdi.

YSK’nın kararı ile mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu TRT Haber’in canlı yayınında soruları yanıtladı. Muhalefet adaylarına uzun zamandır ‘gizli sansür’ uygulayan TRT’nin bu hamlesi dikkat çekerken, İmamoğlu da bu duruma tepki gösterdi.

Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayram’ında yaptığı Karadeniz turunun TRT’de haber yapılamamasına tepki göstererek 31 Mart seçiminden önce kendisinin neden canlı yayına çıkarılmadığını da sordu. İmamoğlu yayında, "Adil olduğunuza inanıyor musunuz TRT olarak?" diye sordu. İmamoğlu, ‘Beni neden göstermediniz’ diyerek başladığı cümlesine “Burası benim bunu bilin. Burası 82 milyonun” diyerek devam etti.

İmamoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

“Bugün çok soru sordular bana hiçbirine cevap vermedim onu söyliyeyim. Dedim ki “TRT’den izleyin” kanallar kızdı. Muhtemelen birkaç kanal kaçtı maçtı diye bir kaçtane haber bile yapmıştırlar. Dedim ki ‘Uzun zamandır TRT bizi çağırmıyordu. Onlar beni düşünmüyor ama ben onların yayıncılığını düşüneceğim. Soruları orada cevap vereceğim’ dedim. Onun için bu şekilde geldik inşallah iyi bir yayın olur.

"BURASI 82 MİLYONUN"

İmamoğlu, ayrıca, TRT'ye yönelik eleştirilerde de bulunarak, "Adil olduğunuza inanıyor musunuz TRT olarak?" diye sordu. İmamoğlu, "İlk defa beni çağırıyorsunuz. Burası benim. Burası 82 milyonun. Buradaki emekçi kardeşlerime hakkımı helal ediyorum" diye de belirtti.