İngiltere de faiz arttırdı

İngiltere de faiz arttırdı
Amerikan Merkez Bankası Fed'den sonra İngiltere Merkez Bankası da (BOE) faiz oranını 25 baz puan artırarak, yüzde 0,50'den yüzde 0,75'e yükseltti

Enflasyona karşı faiz silahını çektiler

İngiltere Merkez Bankası (BOE) faiz oranını 25 baz puan artırarak, yüzde 0,50''den yüzde 0,75''e yükseltti.

FED''İN FAİZ HAMLESİ

ABD Merkez Bankası''nın (Fed) para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi''nin (FOMC) mart ayı toplantısı sonuçlandı. Fed, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak 25 baz puan artırdı ve faizi yüzde 0.25 – yüzde 0.50 aralığına yükseltti.

TCMB FAİZ ORANINI SABİT TUTTU

Fed''in bu kararının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugün Politika Faizini yüzde 14''te sabit tuttu. Merkez Bankası "Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Fed faiz arttırdı,İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) kararı merakla bekleniyordu.İngilizler de faiz oranını 25 baz puan artırarak, yüzde 0,50’den yüzde 0,75’e çıkararak,enflasyona karşı faiz silahını çekmiş oldu.

 

İlgili Haberler