Elon Musk'tan Twitter’ı satın aldıktan sonra başvurular yüzde 250 arttı. Bu durumun temel sebebi nedir?

Elon Musk'tan Twitter’ı satın aldıktan sonra başvurular yüzde 250 arttı. Bu durumun temel sebebi nedir?
Elon Musk Twitter'ı satın aldığından beri Twitter'daki bilgi dezenformasyonu artmaya devam ediyor. Konuya ilişkin Musk sürekli açıklama gereği hissediyor. Bugün ise gerçek bir veri ortaya koyuldu. Musk Twitter'ı satın aldığından beri başvuru yapan kişi sayısı oldukça fazla...

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Elon Musk''ın Twitter''ı satın almasından sonra gündemden düşmeyen Twitter haberlerine bugün bir yenisi daha eklendi. Kişiler Elon Musk''ın Twitter''a yeni CEO alacağını öğrendiğinden beri yoğun olarak şirkete CV göndermeye başladı.

Sosyal medya şirketlerinde çalışan kişiler, platformun el değiştirilmesiyle de beraber Twitter’a yöneldi. Twitter''da çalışmak isteyen kişi sayısı Glassdoor''un kıdemli ekonomist ve veri bilimcisi Daniel Zhao''ya göre 24-30 Nisan arasında Glassdoor''daki Twitter işlerine olan ilginin Mart 2022 temel çizgisine kıyasla %250 oranında artmış olduğunu duyurdu.

Musk durumla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.

"Twitter satın alma işlemi tamamlanırsa şirket, güçlü yazılım mühendisliği, tasarım, bilgi güvenliği ve sunucu donanımına süper odaklanacak"

Elon Musk ayrıca diğer çalışanların da mevcut pozisyonunu koruması için çok çalışması gerektiğini söyleyerek şu ifadelere yer verdi: 

Teknik bir alandaki tüm yöneticilerin teknik olarak mükemmel olması gerektiğine kuvvetle inanıyorum. Yazılımdaki yöneticiler harika yazılımlar yazmalı, yoksa ata binemeyen bir süvari gibi olur.

 

İlgili Haberler