Instagram’da yeni dönem: DM üzerinden alışveriş özelliği geliyor

Instagram’da yeni dönem: DM üzerinden alışveriş özelliği geliyor
Instagram, DM üzerinden alışveriş yapmaya olanak sağlayacağını açıkladı. Siparişler satın alınan DM ekranı üzerinden kontrol edilebilecek.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Instagram bugün platform üzerindeki sayfalarda sergilenen ürünlerin, mesajlaşma kısmından detaylı bilgisini alarak kredi kartı üzerinden sipariş verebilecek.

Şu anda birçok işletme zaten DM üzerinden müşterileriyle irtibata geçiyor. Ancak müşteri ürünü satın almak istediği zaman satıcı müşteriyi ya kendi sitesine yönlendiriyor ya da satış yaptığı Hepsiburada ve Trendyol benzeri platformlar için bir link vermek zorunda kalıyor.

Yeni gelecek güncelleme ile birlikte yukarıdaki görseldeki gibi uygulama kredi kartı ile direkt olarak sipariş verebilmenize olanak sağlayacak. Buradan ödeme kabul eden sayfalar yalnızca işletme hesabı oluşturmuş ve platform tarafından onaylanan satıcılardan oluşmak zorunda.

Tabii yapılan satışlar platform içerisinde, yani DM üzerinden gerçekleşince iade, değişim ve kargo takibi gibi hizmetler de yine buradan sağlanacak. Benzer bir şekilde tüm müşteri hizmetleri adımları yine DM üzerinden yürütülecek.

İlgili Haberler