İnternetten korona satarken yakalandı. Aşıdan kaçmak için bunu da yaptılar

İnternetten korona satarken yakalandı. Aşıdan kaçmak için bunu da yaptılar
Hollanda’da akıllara durgunluk veren bir olay meydana geldi. İnternet üzerinden insanların kendilerine korona bulaştırarak aşı olmaktan kaçmalarını sağlayan bir kit satan site kapatıldı, sahibi ise tutuklandı.

Hollanda Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi (Fiod), müşterilerine kendilerine korona virüs bulaştırabilecekleri bir ürün sattığını iddia edilen web sitesinin sahibini tutukladı.

Ülkenin ünlü sitelerinden Telegraaf''ın haberine göre yetkililer müşterilerin korona virüsü kendi kendine bir tüp sayesinde bulaştırabileceği ''jaikwilcorona.nl'' adlı bir web sitesi olduğunu keşfetti. Kısa süre sonra web sitesiyle ilişkili bir adam tutuklandı.

Söz konusu web sitesinde, alıcının kendisine COVID-19 bulaştırabileceği sözde ''korona virüs kiti'' 33.50 Euro''ya satılıyor ve kasıtlı bulaş için gereken her şeyin posta yoluyla teslim edileceği iddia ediliyordu. Satıcı bu şekilde insanların aşı olmadan ve kendi kendine antikor üreterek gece hayatına yeniden erişebileceklerini iddia ediyordu.

Hollanda Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi (Fiod), tutuklanan kişinin dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanacağını belirtti.

İlgili Haberler