iPhone yeni serisi ters kablosuz şarjı destekleyebilir. Yeni seride ters kablosuz özellik olabilir

iPhone yeni serisi ters kablosuz şarjı destekleyebilir. Yeni seride ters kablosuz özellik olabilir
Eylül ayında tanıtılıp, satışa sunulması beklenen iPhone 13 serisi hakkında iddialar ortaya atıldı. Son olarak konuşulanlara göre Türk Lirası ile 6.000-14.000 arasında olması beklenen yeni çıkacak seri, ters kablosuz şarj desteğiyle gelebilir.

iPhone yeni serisi ters kablosuz şarjı destekleyebilir. Yeni seride ters kablosuz özellik olabilir

Piyasaya sürülmesi beklenen Apple- iPhone yeni serisi hakkında konuşulmaya devam ederken, şirketin daha büyük kablosuz şarj bobinlerine yer verilmesi bekleniyor. Daha büyük şarj bobinleri sayesinde telefonların, daha iyi ısı yönetimi ve daha kısa genel şarj süreleri sunacağı düşünülmekle birlikte ters kablosuz şarjı da destekleyeceği iddia ediliyor.

iPhone 13 serisindeki kablosuz şarj bobinleri daha büyük olmasının iddiasını, EverythingApplePro YouTube kanalından Max Weinbach verdi. Bu sayede kablosuz şarj için kullanılan bölgenin yüzey alanını artacak. Ayrıca daha yüksek Watt sunulacak ve bu sayede de telefonlar daha hızlı şarj olacak. Kablosuz şarj bobinlerinin büyümesinin bir diğer avantajı olarak ise şarj olan cihazların daha az ısınmasının sağlanacağı gösteriliyor.

Bunlarla birlikte Weinbach''ın iddiasına göre eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 13''lerin, diğer cihazları şarj etmesini sağlayacak ters kablosuz şarj ile donatılacağını iddia ediyor. iPhoneların ters kablosuz şarjı destekleyecek olması AirPods gibi cihazları telefonun arkasından şarj etmeyi mümkün kılacak.

Apple''ın bu yeniliğe karar kılmasının tartışmaları devam ediyor. Bloomberg editörü Mark Gurman, bu yılın başlarında, ters kablosuz şarj özelliklerinin yakın gelecekte iPhone''lara gelme olasılığının düşük olduğunu belirtmişti. Bir süre önce ise ortaya konulan başka bir iddiada ise Apple''ın 2022''de tanıtılacak yeni nesil iPad Pro''da ters kablosuz şarja yer vereceği söylenmişti.