ABD’ye ‘mesaj’ gönderdi

ABD’ye ‘mesaj’ gönderdi
ABD’ye ‘mesaj’ gönderdi

Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı’yla ilgili planlarını eylemlere rağmen uygulamaya koyacakları mesajını verdi

Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı’yla ilgili planlarını eylemlere rağmen uygulamaya koyacakları mesajını verdi

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tunus Başbakanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin Gezi Parkı’yla ilgili sorularına cevap verdi. Erdoğan, “Daha öncede ifade ettim bu olaylara karışmış olan çevre duyarlılığı olan vatandaşları bunun dışında tutuyorum. Bildiğiniz gibi ABD Büyükelçiliği’ne saldıranlar oldu. Bunlar onlardandır. Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine neden oluyorlar. Otobüs ve caddelere zarar veriyorlar. Taksim projemiz tarihi çevreyi ve kültürü bir arada toplayan bir projedir. Ve bu proje İstanbul’a çok güzel bir ortam oluşturacaktır” dedi. Başbakan, yabancıların gözaltına alındığı iddialarına ilişkin, “Olaylarda gözaltına alınan 7 yabancıdan 6’sı savcılıkta, biri de gözaltında. Ama aralarında diplomatik pasaportlu kimse yok” dedi.

 


Opera binası yapacağız

 


Erdoğan, “Orada büyük bir opera binası yapacağız. Daha güçlü bir merkez olacak. Daha güzel bir hale getirmek için vatandaşlarımızın orada, ağaçların dikilmiş olduğu ortamda gezinme ve eğlenme imkanı bulacaktır. Biz yıktığımız yerde daha güzel binalar yapacağız. AK Parti’nin icraatlarına engel çıkarmaya çalışıyorlar. Bu konuda gerekenleri yapıyoruz” ifadelerini kullandı.  Bülent Arınç’ın Gezi Parkı ile ilgili yaptığı toplantıya ilişikin bir soruya cevap veren Erdoğan, “Vekilim gerekli olanları yapmıştır. Bizim söylediğimiz şeyler bellidir. Burada Toplu Kışlası var mı yok mu? Orada olmayan bir şeyin yapılmasını vaat etmedik. Orada olan bir uygulamayı aslına döndürüyoruz” dedi.

 


Biz sokağa dökmedik

 


Bülent Arınç’ın özürüne ilişkin bir soruya da Erdoğan, “Bülent Arınç gerekli açıklamaları yaptı. Aşırı biber gazı kullanımıyla ilgiliyle bu konuda gerekli açıklamaları yaptık. Kullanılan gazla alakalı üzüntümüzü dile getirdik Dünyada göz yaşartıcı gaz kullanmayan hiçbir ülke yoktur. İstediğim yerde yakarım, yıkarım, gösteri yaparım derseniz olmaz. Biz 21.5 milyon oy almamıza rağmen kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldık ancak tabanımızı sokağa dökmedik. Şimdi bu tür şeyleri böyle bir yarışa sokmanın anlamı yok. İlla ‘şunu alırsam şunu veririm, şunu verirsen bunu isterim’ gibi bir mantıkla devlet yönetilmez” cevabını verdi.

 


Tunus’ta da protesto

 


Bu arada Başbakan Erdoğan’ın Kuzey Afrika ziyaretinin üçüncü durağı olan Tunus’ta Gezi Parkı protestosuyla karşılaştı. Türkiye-Tunus İş Forumu’nun düzenleneceği kongre merkezinin girişinde toplanan bir grup Tunuslu genç,  Türkçe sloganlarla Taksim Gezi Parkı’ndaki eylemcilere destek verdi.