İran'da corona virüs ölümleri durdurulamıyor

İran'da corona virüs ölümleri durdurulamıyor
İran'da corona virüsü nedeniyle 17 kişi daha hayatını kaybetti. İran’ın tatil bölgesi olarak biline Mazenderan ve Gilan eyaletlerine girişler yasaklandı.

Virüsle mücadelede oldukça sert önlemler alması ile zaman zaman tartışma konusu olan Çin’de, virüsün yayılma hızı yavaşladı ancak salgın özellikle Avrupa ve İran’da hız kesmeden yayılıyor.

Çin’de son 24 saate 30 kişi hayatını kaybederken, 143 kişide corona virüs saptandı. Çin’de toplam ölü sayısı 3 bin 44’e, toplam corona virüs bulaşan kişilerin sayısı ise 80 bin 552’ye yükseldi.

Öte yandan, Pekin Üniversitesi Yaşam Bilimleri Fakültesi ile Pasteur Enstitüsü uzmanları, corona virüsün iki farklı virüse bölündüğünü keşfetti. İlk olarak ortaya çıkan ve ‘S tipi’ olarak adlandırılan corona virüs daha hafif ve daha az bulaşıcı olarak kabul edilirken, ‘L tipi’ corona virüs ise daha hızla yayılıyor.

İRAN’DA 2 EYALETE GİRİŞLER YASAKLANDI

Çin’den sonra en çok vaka ve ölümün yaşandığı İran’da panik artıyor.

24 saat içinde İran’da corona virüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı, 15 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle 107’ye yükseldi.

İran’ın tatil bölgesi olarak biline Mazenderan ve Gilan eyaletlerine giriş, corona virüsü tedbirleri kapsamında kapatılırken, tüm okullar ve üniversitelerin 20 Mart tarihine kadar kapalı kalması kararı alındı.

VİRÜSTEN KORUNMA YOLLARI

Virüsün hızla yayılmasının ardından birçok ülke önlem planlarını arttıryor. Havayolu şirketleri virüsün yaygın olduğu bölgelere uçuşlarını iptal ederken, DSÖ virüsten korunmak için, gün içinde sürekli ellerin yıkanması gerektiğini söylüyor. Virüsün ellere bulaşma ihtimalinden dolayı, ellerin kesinlikle yıkanmadan gözlere, ağza ve burna götürülmemesi gerekiyor. Dünya Sağlık Örgütü, özellikle hapşıran ve öksüren kişilerden mutlaka 1 metre uzakta durmak gerektiğininde altını çiziyor.

İRAN’DA 17 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

İran’da corona virüsü nedeniyle 17 kişi daha hayatını kaybetti; can kaybı 124’e, vaka sayısı 4 bin 747’ye yükseldi.