IŞİD'in kanlı eylemi Bayrampaşa'da son anda engellendi

IŞİD'in kanlı eylemi Bayrampaşa'da son anda engellendi
Bayrampaşa'da IŞİD'li teröristler tarafından bir alışveriş merkezinin otoparkına bırakılan otomobilden parça tesirli, uzaktan kumandalı el yapımı güçlü bir bomba çıktı.

Müslim Sarıyar'ın Habertürk’te yer alan haberine göre, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bir süredir takipte olduğu terör örgütü IŞİD mensuplarının kaldığı adreslere önceki gece operasyon düzenledi. Bayrampaşa'da IŞİD’lilere ait olduğu belirtilen evde yapılan aramada 21 adet piknik tüpü, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve bol miktarda çivi bulundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi eylem hazırlığında oldukları değerlendirilen teröristlere yönelik operasyonlarını sıklaştıran polis, evinin yakınlarında IŞİD’lilerin izine rastladı. Yapılan takipte biri yaralı olmak üzere 4 IŞİD’li yakalanarak gözaltına alındı.

Teröristlerin aracına ise yakınlardaki AVM'nın açık otoparkında rastlandı.

Araçta bomba olabileceği ihtimali üzerine aracın yakın çevresi boşaltıldı ve bomba vatandaşlar uzaklaştırıldı. Polis ekibi de bölgedeki operasyonlara destek verdi. Yapılan incelemelerin ardından şüpheli araç bomba imha uzmanı tarafından kontrollü bir şekilde fünye ile patlatıldı. Çok sayıda poşet çıkan araç, iki bomba uzmanı tarafından incelemeye alındı.

TÖRENLERE YÖNELİK Mİ?

Bölgedeki operasyonların sürdüğü öğrenilirken, ele geçirilen bomba yapımında kullanılan malzemelerin, teröristlerin bir eylem hazırlığı yaptığını ortaya koydu. Polis, hedefin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri olma ihtimalini değerlendiriyor.

Bu arada önceki gece Esenyurt ve Arnavutköy'de meydana gelen patlamaların da IŞİD mensuplarınca gerçekleştirilmiş olabileceği belirtildi. Bu yöndeki araştırmalar da sürüyor.

EL YAPIMI, UZAKTAN KUMANDALI BOMBA

Emniyet kaynakları; şüphelilerin park ederek bıraktığı otomobilde yaptığı incelemede parça tesirli, uzaktan kumandalı el yapımı güçlü bir bombanın çıktığını belirtti. Bomba uzmanlarının araçtan çıkanları incelemesi devam ediyor.

İlgili Haberler