İslam Memiş altının 2024 rotasını çizdi büyük tüyoyu açıkladı. Bu hatayı yapmayın diyerek uyardı

İslam Memiş altının 2024 rotasını çizdi büyük tüyoyu açıkladı. Bu hatayı yapmayın diyerek uyardı
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yeni yılın ilk günlerinde yükselişe geçen altının geleceğini anlattı. Altının alım fiyatını belirleyerek yatırımcılara “Bu hataya düşmeyin” diyerek tavsiyelerde bulundu.

Karar gazetesine göre, altın fiyatları yeni yılın ilk gününde değerlenerek gram başına 1981 liraya çıktı. Aynı anda çeyrek altın 3 bin 320 lira, cumhuriyet altını 13 bin 530 liradan satıldı. Ons altın da yüzde 0,6 artarak 2 bin 75 dolara ulaştı.

Orta Doğu’da süren jeopolitik riskler, analistlere göre varlık fiyatlarını etkiliyor. Risk algısının artması, güvenli liman olarak görülen varlıklara ilgiyi artırıyor. Altın da bu varlıklardan biri olarak talep görüyor.

ABD’de istihdam raporu ve FOMC toplantı tutanaklarının yayınlanması da piyasaların odak noktasında. Fed’in faiz politikası ve enflasyonla mücadele stratejisi piyasalarda belirsizlik yaratıyor.

“ALTIN YÜKSELİYOR”

Uzmanlar, altın fiyatlarının, dolar endeksinin düşmesi ve jeopolitik gelişmelerin etkisiyle yükseldiğini söylüyor. Ekonomist Doç. Dr. Murat Turgut, Fed’in faiz artırımına gitmesi durumunda altının destekleneceğini söyleyerek, dolar endeksindeki bir yükselişin altın fiyatlarını baskılayabileceğini dile getirdi.

İslam Memiş, ons ve gram altın için öngörülerini paylaştı. Memiş, jeopolitik gerilimlere karşın piyasanın dengeli olduğunu ifade ederek, ons altında olası bir geri çekilmenin gram altın için alım fırsatı sunabileceğini belirtti.

Gram altın şu an 2 bin lira civarında seyrediyor. Memiş, ons altındaki düşüşlerin gram altını 2.000 liranın altına indirebileceğini ve bu seviyenin alım için uygun olduğunu vurguladı.

ALTIN ALIMI YAPILACAK FİYAT

Memiş, “Gram altın şu an 2 bin lira civarında, geçen hafta 2011 liraya kadar çıktı. Gram altının 2011 liraya çıkması bizim için bir fırsattı. Bunu değerlendirenler kazandı” dedi.

Memiş "2.000 lira seviyesinin altında bir rakam alım fırsatı yaratmaya devam edecektir" diye konuştu.

İslam Memiş "Yükseliş trendi bu yılda da devam ederek 2 bin 700 ve 3.000 lira seviyelerini hedefleyecektir. Elinde altını olanlar bir kez daha beklemeli. Satmak için acele etmeyin" ifadelerini kullandı.

0x0-altin-fiyatlari-tirmanisa-gecti-islam-memis-o-seviyeler-icin-uyardi-gram-altin-ve-ceyrek-altin-bugun-ne-kadar-1695392006536.jpg

7-mart-2022-guncel-altin-fiyatlari-gram-altin-ceyrek-altin-ne-kadar-p6tf.webp

2379331-1200x627.jpg

altin.jpg

İlgili Haberler