İsmail Küçükkaya Fatih Portakal’ın FOX TV’den ayrılışının gerçek nedenini canlı yayında açıkladı

İsmail Küçükkaya Fatih Portakal’ın FOX TV’den ayrılışının gerçek nedenini canlı yayında açıkladı
Kübra Par’la Açık Ve Net programında canlı yayında açıklamalarda bulunan İsmail Küçükkaya, FOX TV’den ayrılan Fatih Portakal’ın ayrılmasını yorumlayarak, “Ben içinde bulunduğumuz dönemin ruhunun, özgür ve bağımsız düşünen gazetecilerin karşı karşıya kaldığı baskılar nedeniyle Fatih Portakal’ın aslında istemeden bıraktığını düşünüyorum” dedi.

Geçtiğimiz aylarda sürpriz bir emeklilik kararı alarak FOX TV’den ayrılan Fatih Portakal’ın ayrılışının yankıları sürüyor. Gazeteci İsmail Küçükkaya, Portakal'ın ayrılış sürecini Kübra Par’la Açık ve Net programında değerlendirdi.

Küçükkaya, Portakal’ın FOX TV'den ayrılığına ilişkin, “Ben içinde bulunduğumuz dönemin ruhunun, özgür ve bağımsız düşünen gazetecilerin karşı karşıya kaldığı baskılar nedeniyle Fatih Portakal’ın aslında istemeden bıraktığını düşünüyorum” dedi.

Küçükkaya’nın açıklamaları şu şekilde:

"Kendi kendime Fatih Portakal ile yaptığım bir sohbet vardı. Şöyle şimdi Fatih Portakal kişisel şahsi ve ailesel bir karar verdi. Aradığımda da bunu anlattı bana. Dedi ki, ‘Birader ben dedi 53 yaşındayım’ dedi. Anlattı Şudur budur şudur şudur diye.

Ondan sonra iklimi de biliyorsun. Yaşadıklarımız işte sen de yaşıyorsun dedi. Bunlar benim onunla ayrılığı kesinleştikten sonra 35 dakikalık telefon konuşmasında öğrendiklerim.

Durum netleşince Fatih Portakal’ı aradım. Durum böyle. Şimdi Fatih şöyle söylüyor: ‘Ben diyor ailevi nedenlerle kişisel nedenlerle hayat biçimine dair kaygılarım nedeniyle böyle bir karar verdim’ diyor.

Dolayısıyla bir insanı bu açıklama yaptıktan sonra bize inanmak düşer ama ben de aynı zamanda Fatih ile özel hukukum bir tarafa şimdi ben tam 8 yıldır bu sene hariç 7 yıl üst üste Fatih ile aynı kurumda adeta partner gibi beraber çalıştık. Ben bunun uzun yıllar da devam etmesini istiyordum. Bu sene olmadı dolayısıyla benim ayrıca şahıs olarak bu olayların içerisinde kendi fikrim olarak şöyle yorumluyorum. İster bunu Fatih doğrular ister de doğrulamaz bilemem.

Ben içinde bulunduğumuz dönemin ruhunun, özgür ve bağımsız düşünen gazetecilerin karşı karşıya kaldığı baskılar nedeniyle Fatih Portakal’ın aslında istemeden bıraktığını düşünüyorum”