İspanya'da Sergio Ramos'a milli takım şoku

İspanya'da Sergio Ramos'a milli takım şoku
İspanya Milli Takımı'nın EURO 2020 için aday kadrosu açıklandı. Teknik direktör Luis Enrique, takımın değişilmez isimlerinden kaptan Sergio Ramos'a ve herhangi bir Real Madrid oyuncusuna yer vermedi.

Fanatik''te yer alan habere göre, EURO 2020 öncesinde milli takımların turnuvada boy gösterecek kadroları da bir bir açıklanıyor. İspanya, Avrupa Şampiyonası''nda forma giyecek kadrosunu açıkladı. Kadroda büyük sürprizler yaşandı.

REL MADRID''DEN OYUNCU ALINMADI

Teknik direktör Luis Enrique yönetimindeki İspanya''nın kadrosundaki en dikkat çeken nokta Real Madrid''in ve milli takımın kaptanı Sergio Ramos''un kadroya alınmaması oldu. Sergio Ramos''un yanı sıra milli takım kadrosunda hiçbir Real Madrid oyuncusuna da yer verilmedi.

"OCAK AYINDAN BERİ FORMA GİYEMİYOR"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan teknik direktör Luis Enrique, "Bir karar vermeniz gerektiğinde katılanların, katılmayanların olması normaldir. Ramos''un yokluğu şu andaki durumundan kaynaklı. Özellikle Ocak ayından bu yana sağlıklı şekilde forma giyemiyor" ifadelerini kullandı.

"PAZAR GÜNÜ KENDİSİNE İLETTİM"

Kararını Ramos''a bizzat aktardığını da belirten Luis Enrique, "Kolay bir karar değildi. Pazar günü kendisine ilettim. Her zaman milli takımda yer aldı ve gelecekte de yer almaya devam edecek. Ama bu zorlu kararı verdik çünkü takım için en iyisini yapmalıyız. Geleceği için tedavi sürecine, iyileşmeye odaklanmasını tavsiye ettim" diye konuştu.

İSPANYA''NIN AÇIKLANAN KADROSUNDA ŞU İSİMLER YER ALDI:

Kaleciler: David de Gea (Manchester United), Unai Simón (Athletic), Róber Sánchez (Brighton)

Defans: Jordi Alba (Barcelona), José Luis Gayá (Valencia), Eric García (Manchester City), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Diego Llorente (Leeds United), César Azpilicueta (Chelsea)

Orta saha: Sergio Busquets (Barcelona), Marcos Llorente (Atlético), Rodrigo (Manchester City), Pedri González (Barcelona), Thiago Alcántara (Liverpool), Koke Resurrección (Alético), Fabián Ruiz (Napoli).

Hücum: Dani Olmo (Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Álvaro Morata (Juventus), Gerard Moreno (Villarreal), Ferran Torres (Manchester City), Adama Traoré (Wolverhampton), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain)

İspanya, EURO 2020''de E Grubu''nda İsveç, Polonya ve Slovakya ile mücadele edecek.

İlgili Haberler