İsrail Cumhurbaşkanı Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyor

İsrail Cumhurbaşkanı Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyor
İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in ardından İsrail Cumhurbaşkanı da Birleşik Arap Emirlikleri'ne tarihi bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Tarihi ziyaret

İsrail Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un tarihi ziyaret için Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yola çıktığını duyudu.

Herzog’un ziyareti, İsrail’den BAE’ye cumhurbaşkanı seviyesinde yapılan ilk ziyaret. İsrail Başbakanı Naftali Bennett, BAE’ye geçen yılın aralık ayında gitmişti.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, “Şeyh Muhammed bin Zayid en-Nehyan’ın kişisel davetiyle Birleşik Arap Emirlikleri liderliğiyle görüşeceğim. Ona iyi dileklerimi sunuyorum ve İsrail’le barış anlaşmasını biçimlendirmesi, bütün bölgeye, bölge halkı için barışın tek alternatif olduğu mesajını göndermesiyle, cesareti ve güçlü liderliği için minnettarım” dedi.

İsrail ile BAE, geçtiğimiz sene 15 Eylül''de eski ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin himayesinde Beyaz Saray''da düzenlenen resmi törenle "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik İbrahim Anlaşması''na imza atmıştı.

İlgili Haberler