İsrail Hamas’a telefon numarası verdi

İsrail Hamas’a telefon numarası verdi
Hamas’ın Gazze'ye götürdüğü rehineleri kurtarmakta sorun yaşayan İsrail, Gazze üzerinden uçaklardan attığı bildirimlerde telefon numarası vererek Filistinlilerden rehinelerin yerinin bildirilmesini istedi.

hrde.jpg 7 Ekim'de Hamas'ın saldırısıyla İsrail'in 222 vatandaşı esir alınarak Gazze'ye götürüldü. İsrail savaşın henüz ilk günlerinde bu rehineleri teslim almak için Gazze'nin su, elektrik ve yakıt kaynaklarını kesti. Bu hamleye rağmen Hamas geri adım atmadı.

İSRAİL YİNE HAVADAN UYARI KAĞITLARI BIRAKTI

Savaşın başından beri propaganda amaçlı gökyüzünden Gazze'ye kağıtlar bırakan İsrail ordusu, geçtiğimiz günlerde "Gazze'den ayrılmazsanız, terörist sayılacaksınız" mesajını yüz binlerce insana okutmuştu. Bugün itibariyle yine aynı taktikle benzer bir mesaj bırakan İsrail ordusu telefon numarası dahi paylaştığı kağıtta şu ifadeleri kullandı:

“Eğer barış içinde yaşamak ve çocuklarınız için iyi bir gelecek yaratmak istiyorsanız, bölgede tutulan rehineler hakkında doğrulanmış ve değerli bilgileri paylaşın. İsrail ordusu sizin ve evinizin güvenliğini sağlamak için çaba gösterecek. Ayrıca mali bir ödül alacağınızı da garanti edip, size 'tam bir gizlilik' sunuyoruz”

İlgili Haberler