Lavrov'un açıklamaları kriz çıkardı. İsrail ile Rusya karşı karşıya

Lavrov'un açıklamaları kriz çıkardı. İsrail ile Rusya karşı karşıya
Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un Nazi lideri Adolf Hitler'in "Yahudi kanı taşıdığını" iddia etmesi üzerine İsrail öfkeyle tepki gösterdi.

İtalya’nın Rete 4 isimli televizyon kanalına konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Nazi Almanyası’nın lideri Adolf Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu açıklaması İsrail yönetimini adeta çıldırttı.

Lavrov, “Bize ‘Ukrayna’yı nazilerden nasıl temizleyeceksiniz, Yahudi değilsiniz’ diye soruyorlar bence Hitler’in de Yahudi kökeni vardı, yani bu hiçbir şey ifade etmiyor” demişti. Uzun bir süredir bilge Yahudilerin, en büyük anti-semitistlerin Yahudilerin kendisi olduğunu söylediğini duyuyoruz” dedi.


 

Lavrov’un açıklaması İsrail’de öfkeyle karşılandı. İsrail Başbakanı Naftali Bennett, “Bu tür yalanlar, tarihin en korkunç suçlarından Yahudileri sorumlu tutmak ve böylece Yahudilere zulmedenleri sorumluluklarından kurtarmak içindir. Bugün hiçbir savaş Holokost değildir veya Holokost gibi değildir.” dedi.

 

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ise Lavrov''un sözlerini “Affedilemez” olarak nitelendirdi. Lapid, Rusya’nın İsrail büyükelçisinin de bakanlığa çağrılacağını söyledi.

Büyükelçinin “Sert bir konuşma” gerçekleştirmek için dışişleri bakanlığına davet edildiği belirtilirken Moskova’dan bir özür istendiği de belirtildi.

 

İlgili Haberler