İşsiz vatandaşın feryadı yürek burktu

İşsiz vatandaşın feryadı yürek burktu
Elazığ'da bir sokak röportajı sırasında işsiz olduğunu ve intiharın eşiğinde olduğunu söyleyen Deniz Tekin isimli vatandaşın feryadı yürek burktu.

Ekonomik sıkıntıların devam ettiği, işsiz vatandaşın açlık bayıldığı görüntülerin ardından bu kezde Elazığ'da bir vatandaşın feryadı yürekleri dağladı.

Youtube'da yayın yapan "Sokağın Rengi" kanalında yapılan bir röportajda Deniz Tekin isimli vatandaşın feryadı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Evli ve bir çocuk sahibi olan Elazığlı Deniz Taze, uzun zamandır iş aradığını validen ve kurumlardan yardım talep ettiğini ancak kimsenin feryadına kulak asmadığını belirtti. Taze, yetkililere seslenerek "Benim sonum ne olacak" diye sordu.

"BENİM EKMEĞİMİ VERİN"

Deniz Taze, ekonomik sıkıntılarından dolayı intiharın eşiğine geldiğini belirterek,"İntiharın seviyesine geldi. Kimse bilmiyor şu an. Benim ekmeğimi verin, benim siyasetim o tamam mı... Vali'nin karşına çıktım, sırtımı sıvazlıyor ve diyor ki: 'Peçete sat'. Bu ahlaksızlığın en büyüğüdür. Herkes her mesleği severek yapsın. Boyacılıkta yapıyorsa, çorapta satıyorsa burada namusuyla satsın severek yapsın ama mecburiyetten açlıktan yapmasın" ifadelerini kullandı.

"İNTİHARIN EŞİĞİNE GELDİM"

İş aramasına rağmen İŞKUR'un kendisine istihdam sağlamadığını belirten Taze, "Sosyal Güvenlik Kurumu'na gidiyorum sırtımı sıvazlıyor, oraya gidiyorum sırtımı sıvazlıyorlar. Bana iş lazım iş... Gençlere de yazık günah! İntiharın eşiğine gelmişim. Ne yapayım eşimden mi ayrılayım. Bak cebimde 16 lira para kalmış. Günde bir ekmek yiyorum ki karnımı doyurayım" diye konuştu.