İstanbul'da makilik alanda yangın

İstanbul'da makilik alanda yangın
Maltepe’de yol kenarındaki otların tutuşması nedeniyle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın fazla büyümeden söndürüldü.

İstanbul, Maltepe''de yol kenarındaki otların tutuşmasıyla başlayan yangın makilere sıçradı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, çevredekiler ve polis ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

Yangın saat 17.00 sıralarında Dragos Mahallesi Fethiye Sokak üzerinde maki ve otların bulunduğu alanda çıktı. Otların tutuşmasıyla başlayan yangın makilere sıçradı. Alevler rüzgârın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Dumanları gören mahalle sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ

Bölgeye gelen ekipler yangına müdahale ederken vatandaşlar da çalışmalara destek oldu. Olay yerindeki polis ekipleri de ellerindeki yangın söndürme tüpleriyle alevlere müdahale etti. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmazken yangın ekiplerin çalışması sonucu yerleşim alanlarına sıçramadan söndürüldü.

“ÇOK DAHA BÜYÜK FELAKET OLABİLİRDİ”

Mahalle sakini Yiğit Doğan, "Bir koku geldi. Hemen itfaiyeyi aradık. Biz de geldik hemen ne yapabiliriz, ne edebiliriz diye. Sonra hemen polis arkadaşlar geldi. Çok geçmeden itfaiye de sağ olsunlar geldiler. Ama çok büyük bir alanda yangın çıktı bir de çok rüzgâr vardı. Polis ekipleri araçlarından yangın tüplerini aldılar, yolun kenarındaki yangınları söndürmeye çalıştılar. Biz de hortumları çektik yardım ettik. El birliğiyle söndürdük. Biraz daha sönmeseydi evlere sıçrayacaktı. Çok daha büyük felaket olabilirdi." dedi. Çıkan yangında ilk belirlemelere göre 7 dönümlük alan zarar görürken, yangının çıkış nedeniyle ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.

 

 

İlgili Haberler