İstanbul Otogarı'nda 5 kilo bomba yakalanmıştı! Davada tutuklu sanık kalmadı

İstanbul Otogarı'nda 5 kilo bomba yakalanmıştı! Davada tutuklu sanık kalmadı
İstanbul’da 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda 5 kilogramlık patlayıcı yakalanmasına ilişkin yargılanan 3 sanıktan birinin 39, ikisinin ise 8 yıla kadar hapsi istendi. Mahkeme heyeti, davanın tek tutuklu sanığı Yaşar Samur’un, yurt dışına çıkış yasağı ile tahliyesine karar verdi.

İstanbul’da, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda (Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı) 28 Nisan 2021 tarihinde silahlı terör örgütü PKK/KCK adına patlayıcı madde taşıdıkları iddiasıyla polis ekiplerince yakalanan İbrahim Zal ve Ramazan Arslan ile teslim olan Yaşar Samur hakkında İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davaya devam edildi.

Davanın tek tutuklu sanığı Yaşar Samur ile başka suçtan açılmış dava nedeniyle tutuklu Ramazan Arslan, duruşma salonuna bulundukları cezaevinden getirildi. Tutuksuz sanık İbrahim Zal ile sanıkların avukatları da duruşma salonundaydı.

2 SANIĞA 8 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Mahkemede esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanıklar İbrahim Zal ile Ramazan Arslan’ın, içerisinde silah olduğunu düşündükleri ancak teslim aldıktan sonra silah olmadığını anladıkları bomba bulunan çantayı para karşılığında ülke içinde bir yerden bir yere nakletmek suretiyle üzerlerine atılı suçu işlediklerinin anlaşıldığını belirterek, "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" suçundan ayrı ayrı 4 yıldan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

2 FARKLI SUÇTAN 39 YILA KADAR HAPSİ TALEP EDİLDİ

Buna göre sanık Yaşar Samur hakkında ''tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi'' ile ''örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme'' suçlarından 19,5 yıldan 39 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

TEK TUTUKLU SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yaşar Samur’un ifadesinin alınmış ve delillerin büyük oranda toplanmış olmasını göz önünde bulundurarak, yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, diğer sanıklar Ramazan Arslan ile İbrahim Zal haklarındaki adli kontrol tedbirinin aynen devamına hükmetti. Sanık avukatlarının esasa ilişkin savunmalarını hazırlamaları için süre veren mahkeme, duruşmayı 20 Nisan 2022 tarihine erteledi. ANKA-FAHRETTİN ÖZTÜRK

İlgili Haberler