Taksim'de gerginlik yaratacak çağrı

Taksim'de gerginlik yaratacak çağrı
İstanbul Üniversitesi'nde yapılmak istenilen pikniğe sözde izin vermemek için toplanan grup, Taksim'de yapılmak istenen Onur Yürüyüşü için de açıklama yaptı.

İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt’taki İletişim Fakültesi önünde, İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu’nun düzenlemek istediği etkinliğe saldırmak için toplanan grup, sözlü tehditler savurmuştu. Kendilerine “Anadolu Neferleri” diyen o grup, yeni bir açıklama yaptı.

26 Haziran’da Taksim’de düzenlenecek “LGBT Onur Yürüyüşü” etkinliğine karşı toplanma çağrısında bulunan Anadolu Neferleri, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Fikirse fikir, kavgaysa kavga düsturumuz baki; Anadolu''nun her karış toprağı bizimdir. 26 Haziran Pazar günü Anadolu Müslümanlar öz yurdunda parya olmadığını Taksim Meydanı''nda gösterecek, ifsada memur olanın iflasa mahkûm olduğunu ispatlayacaktır!”

Müdafa-i İslam Hareketi ve Anadolu Akıncıları adlı oluşumlar da bu paylaşımı yineledi ve 26 Haziran’da saat 14.53’te Taksim Camii’nde toplanacaklarını bildirdi.