İstanbul'a otobüs izni yok, Konya'ya 75 otobüs izni verildi! Ayrımcılığın böylesi görülmedi

İstanbul'a otobüs izni yok, Konya'ya 75 otobüs izni verildi! Ayrımcılığın böylesi görülmedi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 300 otobüs alımına onay vermeyen Cumhurbaşkanlığı, AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 75 yeni otobüs alımını 2022 Yatırım Programı'na aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın İstanbul''a alınacak yeni metrobüs alımına ve yapılacak olan yeni metronun finansına onay vermemesin ardından AKP''li Konya Büyükşehir Belediyesi''nin 75 yeni otobüs alımının Cumhurbaşkanlığı tarafından 2022 Yatırım Programı''na alınması dikkat çekti. 

İMMAMOĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın İstanbul''a alınacak yeni metrobüs alımına ve yapılacak olan yeni metronun finansına onay vermediğini açıklayarak, "Cumhurbaşkanlığımız, finansını bulduğumuz 300 metrobüs alımını uygun görmemiş ve 2022 yatırım planına almamış. Sorun yok, o alımları yaparız. Ama milyonlarca İstanbullunun yaşadığı 3. Bölge’ye yapacağımız metronun finansı bile hazırken, neden onay vermediniz onu anlamadık!" ifadelerini kullanmıştı.

AKP KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ''NE ONAY

AKP''li Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 75 yeni otobüs alımı Cumhurbaşkanlığı tarafından 2022 Yatırım Programına alındı.
 
Resmi Gazete’de yayımlanan, ‘2022 Yılı Yatırım Programı’nın Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı’nda, Ulaştırma-Haberleşme-Kentiçi Ulaşım sektörü altında Konya Büyükşehir Belediyesi’ne alınacak 75 adet otobüsün proje tutarının 164 milyon 628 bin olduğu belirtildi. 2023 yılında bitirilmesi amaçlanan projenin 2022 yılı yatırımına ise toplamda 54 milyon 876 bin TL ayrıldığı görüldü.

Ayrılan bütçenin ise Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası''ndan alınan 54 milyon 876 bin TL''lik kredi olduğu öğrenildi.

İlgili Haberler