Deniz Baykal, kapalı grup toplantısı istedi

Deniz Baykal, kapalı grup toplantısı istedi
Deniz Baykal, kapalı grup toplantısı istedi

CHP’de üst üste yaşanan krizleri yakından takip eden eski Genel Başkan Baykal, grupta yeni anayasa değişikliği ve İmralı s

CHP’de üst üste yaşanan krizleri yakından takip eden eski Genel Başkan Baykal, grupta yeni anayasa değişikliği ve İmralı sürecinin görüşülmesi için harekete geçti

 

Eski Genel Başkan Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan partisinin Meclis grubunu kapalı olarak toplamasını istedi. Antalya Milletvekili Baykal, partisi içinde yaşanan gelişmelere ve “ulusalcı”, “yeni CHP’ci” çekişmesi hakkında kendisine gelenlere “partiyi bölecek hareketlerden uzak durmalıyız” mesajını veriyordu. Son gelişmeleri yakın çevresi ile değerlendiren Deniz Baykal’ın harekete geçerek, Meclis Grup Başkanlığı’na başvurduğu ve “kapalı grup toplantısı” talebini ilettiği öğrenildi. Baykal, salı günü yapılacak grup toplantısından önce kapalı grup toplantısı istedi. Baykal, özellikle yeni anayasa çalışmalarının ve bu sürecin İmralı ile olan bağlantısının, parti içinde masaya yatırılması gerektiğini ifade etti. YENİÇAĞ’a konuşan Baykal, “Bu soru herkesin aklına geliyor. Bağlantı olması kuvvet ve muhtemel tabii. O önerilerin kaynağı olarak akla geliyor tabii ki” dedi.

 

İmralı tavrı

 

Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu’nun İmralı sürecine destek vermesi yönündeki açıklamalarına yönelik olarak, herkesin bir anlayışı olduğunu belirterek şunları söyledi: “İmralı süreci konusunda herkesin bir anlayışı var ama parti bir tavır takındı. O tavır içerisindeki gelişmeleri dikkatlice izleyeceğiz. O konuda içeriye yönelik bir tartışma olacağını sanmıyorum. Parti, kendi iç sorunlarını tartışmayacaktır. Önümüzdeki döneme nasıl bakılması gerektiğini konuşacaktır.”

 

Gündemde anayasa var

 

CHP’nin, anayasanın yeniden şekillendiği bir süreçte ileriye nasıl bakması gerektiğini kendi içinde tartışması gerektiğini ifade eden Baykal, kapalı toplantıda bu konunun ağırlıklı olarak ele alınması gerektiğini de belirterek, şöyle konuştu: “Partinin sorunlarını, ülke konularını kendi zemininde konuşmasında yarar var. Bunları bir konuşalım. Yeni bir gündem var önümüzde. Anayasa şekilleniyor. Anayasa konusunda yeni bir anlayış ifade edildi. AKP tarafından (Biz kendi anayasamızı yaparız) deniyor. Bu anayasada başkanlık sistemi ile ilgili, yargının konumu ve durumu ile ilgili AKP’nin anlayışı ortaya çıkmaya başladı. Bu konularda bizim parti olarak duyarlılığımız var. Onları konuşup nasıl bakmamız gerektiğini kendi aramızda değerlendirmemiz gerekir diye düşündüm.”