İstanbul'da 60 yaş üzeri vatandaşlar aşılanıyor

İstanbul'da 60 yaş üzeri vatandaşlar aşılanıyor
Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da aşı çalışmaları devam ediyor. Sağlık Bakanlığının aşılama takvimine göre, 60 yaş üzeri ve eşleri ile risk grubundaki morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, down sendromlular ve immuno supresif tedavi alanlar öncelik olarak aşılarını yaptırıyor.

İstanbul'da 60 yaş üzeri vatandaşlar aşılanıyor

Dünyada olduğu gibi Türkiye''de de korona virüs salgınıyla mücadele devam ediyor. Salgınla mücadelede yeni aşama olan, aşılama süreci de devam ediyor. Son olarak İstanbul''da  60 yaş üzeri ve eşleri ile risk grubundaki morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, down sendromlular ve immuno supresif tedavi alanlar öncelikli aşılarını oldu.

AA''da yer alan habere göre Sağlık Bakanlığı''nın aşılama takvimine göre, 60 yaş üzeri ve eşleri ile risk grubundaki morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, down sendromlular ve immuno supresif tedavi alanlar öncelikli aşı olmak için sisteme tanımlandı.

Bu kapsama giren vatandaşlar, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi kent genelinde randevu aldıkları sağlık kuruluşlarında aşılarını yaptırmaya başladı. 

HEYECANLI OLDUĞUNU BELİRTTİ 

İlk doz aşısını olmak üzere Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi''ne gelen Evren Temel, dün aşı randevusunu aldığı andan beri heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Ümitli olduğunu vurgulayan Temel, "İyi ki bu aşı geldi. İyi ki oluyorum. Çok mutluyum. Bundan sonra ikinci dozu bekleyeceğim. Aşı olunmasını herkese öneriyorum. Aşı karşıtlığını da çok anlamış değilim. Bütün bilim adamları televizyonlarda, medyadan takip ettiğimiz kadarıyla zaten aşı olunmasını öneriyorlar. Ben de onun için koşa koşa geldim aşımı oldum" diye konuştu.