İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Kar yağışı ne kadar sürecek belli oldu

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Kar yağışı ne kadar sürecek belli oldu
İstanbul’da beklenen kar yağışı sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Silivri ve Çatalca'nın köylerinde ve Anadolu Yakasının bazı kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günler öncesinden İstanbulluları uyardı. Ve beklenen kar yağışı sabah saatlerinden itibaren İstanbul''un yüksek kesimlerinde sulu kar şeklinde etkili olmaya başladı. İstanbul''da Silivri ve Çatalca''nın köylerinde kar yağışı kendini gösterdi.

İstanbul''da hava sıcaklığının kuvvetli poyrazla düşmesi, perşembe günüyse kar yağışı devam edecek Meteorolojiden yapılan uyarıya göre, sıcaklıklar, kuzeybatı kesimlerden başlayarak yurt genelinde 6 ila 12 derece azalacak.

Kar yağışı havadan görüntüledi.

Çatalca Çakıl Mahallesi''nde ve Silivri''ni bazı köylerinde beyaz örtünün yolları kapladığı görüldü.

Anadolu Yakasının yüksek kesimlerinden olan Aydos Ormanı’nda da kar yağışı etkisini gösterdi. Aydos Ormanında etkili olan kar yağışı drone ile havadan görüntülendi.

KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK

İstanbul’da beklenen kar yağışı karla karışık yağmasıyla etkisini göstermeye başladı. Çarşamba günboyu devam edecek kar yağışının Perşem akşam saatlerinde etkisini yitireceği belirtildi.

İDO VE BUDO SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ile şehir hatlarında bazı seferler, elverişsiz hava şartları sebebiyle iptal edildi.
İptal edilen seferler şöyle:
"Kabataş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa 09.15 seferi ile Kadıköy-Yenikapı-Bandırma 19.00 seferi" Şehir hatlarında ise İstinye-Çubuklu arabalı vapur seferlerinin hava muhalefeti sebebiyle yapılamadığı ifade edildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ''NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi''nin değerlendirmelerine göre, kentte yağmur şeklinde başlayacak yağışın, sıcaklık düşüşüyle karla karışık yağmur ve kar, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Valilik açıklamasında, bölge genelinde halen mevsim normallerinde olan hava sıcaklıklarının bugünden itibaren Trakya''dan başlayarak bölge genelinde hissedilir derecede (6 ila 12) azalacağı, hafta sonuna kadar bölge genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

 

İlgili Haberler