Meteoroloji radyosu devreye girdi bas bas bağırıyor. Karın İstanbul'a bastıracağı saat belli oldu

Meteoroloji radyosu devreye girdi bas bas bağırıyor. Karın İstanbul'a bastıracağı saat belli oldu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların, bugün itibarıyla düşeceğini ve bu sabah saatlerinde İstanbul’da karla karışık yağmurun etkili olmaya başladı. Peki kar yağışı kaç gün etkili olacak? İşte detaylar…

İstanbul’da beklenen kar yağışı karla karışık yağmurun yağmasıyla etkisini göstermeye başladı. Akşam ve yarın etkisini artıracak kar yağışının ne kadar etkili olacağı belli oldu.

Dünyaca ünlü meteoroloji sitesi kar yağışının bugün akşam itibarıyla etkisini artırıp Perşembe akşamına kadar etkili olacağını duyurdu. Ancak karın İstanbul’u Perşembe akşamı terk edip Doğu’da yoğunlaşacağı belirtildi. Cuma günü İstanbul’da kar yağışı olmayacağı görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu''da yağmur şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara''nın doğusu, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Muğla, Konya, Karaman, Çankırı, Amasya, Giresun, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevreleri ile Ankara''nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

METEOROLOJİ''DEN KAR VE FIRTINA UYARISI

Yapılan açıklama şöyle:

Yağışların Marmara''nın doğusu, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Muğla, Konya, Karaman, Çankırı, Amasya, Giresun, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevreleri ile Ankara''nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın Doğu Karadeniz''in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL''DA KAR ALARMI! AKOM''DAN AÇIKLAMA GELDİ

Beklenen kar öncesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) 24 saat vardiya düzenine geçti. Tuzlama ve kurtarma araçları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazır olacak.

AKOM Genel Müdürü Serkan Tütüncü kentte alınan tedbirlerle ilgili şu bilgileri verdi:

"Yaklaşık 4 bin kilometrelik ağımızda, 7 binin üzerinde personel ve 1500’ün üzerinde araç ve iş makinesiyle meteorolojik parametreleri takip ederek ekiplerimizi gereken yerlere yönlendireceğiz. Çekici kurtarıcılarımız, arterlerde ve kritik noktalarda bekleyecek. Kritik noktalara tuz kutularımızı yerleştirdik. Aynı zamanda uç noktalarda köy muhtarlarımıza aparatlı traktörlerimiz teslim edildi. Evsiz vatandaşlarımız için tesislerimizi devreye soktuk."

Trafikte kalanlar için mobil büfeler sevk edilecek. Sokak hayvanları için de şehrin farklı noktalarına mama bırakılacak, bakım ve tedavi hizmeti verilecek.

İSTANBUL VALİLİĞİ DE UYARDI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi''nin değerlendirmelerine göre; bölge genelinde hava sıcaklıklarının bugün itibariyle hissedilir derecede azalacağı bildirildi. Açıklamada, "İstanbul''da yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların, sıcaklık düşüşü ile karla karışık yağmur ve kar, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor." denildi.

 

İlgili Haberler