İstanbul'da büyük vurgun... Tam 70 milyon euro! Her şey ünlü oteldeki toplantıyla başladı

İstanbul'da büyük vurgun... Tam 70 milyon euro! Her şey ünlü oteldeki toplantıyla başladı
Türkiye’de döviz, tekstil ve kuyumculuk sektörlerinin kalbi konumunda olan Laleli ve Tahtakale piyasası dikkat çeken dolandırıcılık olayına sahne oldu. 20 kadar esnafın yüksek kâr payı vaadi ile 70 milyon euro kaptırdığı belirtildi.

Polemikhaber''de yer alan habere göre; Türkiye’de ticaretin kalbi konumundaki yerlerin başında gelir Laleli ve Tahtakale piyasası... Özellikle döviz, tekstil ve kuyumculuk firması sahiplerinin bulunduğu bölgede iş yapan 20 kadar esnaf, birkaç ay önce başlatılan dikkat çeken bir soruşturma ile gündemde. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığınca yürütülen soruşturma dosyasına göre, birçok dövizcinin yakından tanıdığı Volkan Özel, geçen 25 Ekim’de İstanbul’da bulunan Hilton Otel’de bir toplantı düzenledi. Toplantıya, büyük ölçekli sınırlı sayıda esnafın katılacağı ifade edildi. Söz konusu toplantıya piyasanın en büyük firmalarından 6-7 tanesinin sahibi katıldı.

KİMİ 5 KİMİ 8 MİLYON EURO VERDİ 

Volkan Özel., bu kişilere, mevcut ticaretleri yanı sıra çok daha fazla para kazanma imkânlarının olduğunu, bir süredir topladığı paralar sayesinde iyi bir getiri elde ettiğini, parasını aldığı kişilere de düzenli kâr payı verdiğini söyledi. İddialara göre teklif, toplantıya katılan isimlerin de ilgisini çekti. Plan kısa süre içinde piyasada işlemeye başladı. Soruşturma dosyasına göre kimi esnaf 1 milyon Euro, kimi 5 milyon Euro, kimi 8 milyon Euro verdi. 

‘IŞİD’DEN ALINDIM’ YALANI

Volkan Özel., para topladığı kişilere, Fatih Laleli’de 3 döviz bürosu olan Alaaddin Ak’ın yeğeni olduğunu söyledi.  Özel, topladığı paralara karşılık 3-4 ay kâr payı ödemesi yaptı. Ancak bir süre sonra sırra kadem bastı. Özel, terör örgütü IŞİD soruşturması kapsamında gözaltına alındığı yalanını piyasaya sürdü. Ancak Volkan Özel’e milyonlarca Euro veren kişilerin ve polisin ısrarlı takibi sonrası geçen hafta bir dizi adrese baskın yapıldı. Volkan Özel İzmir’de, Alaaddin Ak ile oğlu Mustafa Ak ise İstanbul’da göz altına alındı.

BABA-OĞUL TUTUKLANDI

Volkan Özel’in emniyet sorgusu sürerken baba-oğul Ak’lar geçen perşembe günü adliyeye sevk edildi. Olayla hiçbir ilgilerinin olmadığını söyleyen Mustafa Ak, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunda “Volkan, dayımın oğlu olur. Müştekilerin paraları benim bulunduğum döviz bürosuna girmedi. Volkan yakalanınca, suçlamayı, akrabamız olduğu için ve 3 kat üstümüzde ofisi olduğu için bize yönelttiler” diye konuştu. Alaaddin Ak ise “Volkan ile akrabalık dışında resmi veya gayri resmi hiçbir ticari ilişkimiz yok. Volkan’a para verenleri tanımıyoruz” diye konuştu. 

ÜÇ DÖVİZ BÜROSU SAHİBİ

Hakimlik sorgusu sonrası Cengizler Döviz, Aklar Döviz ve Temiz Döviz’in sahibi olan Alaaddin Ak ile oğlu Mustafa Ak “dolandırıcılık” suçlaması ile tutuklandı. Volkan Özel’in emniyet sorgusu ise sürüyor.


Alaaddin Ak tutuklandı...

MASAK RAPORU İSTENDİ

1 milyon 150 bin Euro kaptıran isimlerden Abdurrahim Haşimioğlu’nun (40) avukatı Mehmet Yıldırım “20’ye yakın kişiden toplanan para 70-80 milyon Euro. Burada, organize bir faaliyet söz konusu. Bir kişinin tek başına yapabileceği bir şey değil. Olaya yurtiçi ve yurtdışında karışan kişilerin olduğunu düşünüyoruz. MASAK raporu talep ettik. Ayrıca şüphelilere ait tüm menkul ve gayrimenkullere tedbir talebinde bulunduk” diye konuştu. Soruşturma dosyasında Abdurrahim Haşimioğlu’nun yanı sıra Hasan Yıldırı, Serhat Tiryaki., Cemal Erhan Saydam de şikâyetçi olarak yer aldı.

SAHTE POLİS DE PAY İSTEDİ

Laleli ve Tahtakale piyasasını sarsan soruşturma dosyasında ilginç bazı detaylar da yer alıyor. Buna göre, Volkan Özel’e 1 milyon 150 bin Euro kaptıran şikâyetçilerden Abdurrahim Haşimioğlu, geçen 30 Ekim günü, kendisini Organize Suçlar Bürosu’nda görevli polis olarak tanıtan bir kişi tarafından arandı. Haşimioğlu’nu arayan kişi, Volkan Özel’i yakalayan ekipten olduğunu söyledi. Kimliği belirlenemeyen bu kişi, Haşimioğlu’na kendisine de pay vermesi durumunda Volkan Özel’e kaptırdığı parayı geri almasını sağlayabileceğini söyledi. Gerçekte polis olmadığı düşünülen bu kişi hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.