İstanbul'da cinsel taciz. 13 yaşındaki kızlar öğretmenlerinin hayatını kararttı

İstanbul'da cinsel taciz. 13 yaşındaki kızlar öğretmenlerinin hayatını kararttı
İstanbul’da bulunan bir ortaokulda öğrenim gören 13 yaşındaki 4 kız çocuğu, öğretmenlerinin cinsel tacizde bulunduğunu iddia ederek olayı ailelerine anlattı. Şikayet üzerine öğretmen tutuklandı ancak adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Öğretmenlerinin davasında mağdur sıfatıyla ifade veren öğrenciler, öğretmenlerine düşük not verdiği için iftira attıklarını söylediler.

Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre, İstanbul Arnavutköy'de bulunan bir ortaokulda meydana gelen olayda, 31 yaşındaki Y.K., Türkçe öğretmeni olarak görev yapıyordu. Öğrencilerden E.Ç.'yi ders sırasında yanına çağıran Y.K., kendisi masada oturduğu sırada, kız çocuğunu iddialara göre, yanında ayakta bekletti. 

Bir süre sonra öğretmen masadan kalkıp öğrencisinin özel yerlerine dokunmaya başladı. E.Ç. öğretmeninin kendisine yanlışlıkla dokunduğunu düşünerek sesini çıkarmadığını iddia etti.  

İddialar bununla da sınırlı kalmadı. Küçük kız, öğretmen Y.K.'nın sırasına gelerek yere çöp dökülmüş bahanesiyle tacizde bulunmaya devam ettiği belirtilmişti. E.Ç., M.A., B.K. ve R.Y. adlı 4 öğrenci daha sonra ailelerine giderek taciz edildiklerini anlattı.

AİLELER ŞİKAYETÇİ OLUNCA TUTUKLANDI

Kızlarının öğretmenleri tarafından tacize uğradığını öğrenen aileler, savcılığa başvurarak olayla ilgili suç duyurusunda bulundu. Şikayetin ardından Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan öğretmen Y.K., ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"KALABALIKTA TEMASIMI YANLIŞ ANLADILAR"

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan öğretmen, öğrencilerine yönelik hiçbir şekilde cinsel tacizde bulunmadığını sınıfta kalabalık bir sırada istemeden temasta bulunmuş olabileceğini ancak kasıtlı olarak temasta bulunmadığını söyledi. 

Cinsel taciz olayına ilişkin soruşturma sırasında her ne kadar aileler şikayetlerinden vazgeçmiş olsa da Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma sonunda Y.K., hakkında fezleke düzenleyerek iddianame düzenlenmesi üzerine dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

22,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma sonunda Türkçe öğretmeni Y.K.'nın mağdur çocukların çocuk izlem merkezinde alınan ifadelerinde, maruz kaldıkları eylemleri anlattıkları ve şüphelinin eylemleri hususunda tanık oldukları hususlarda da samimi beyanlarda bulunduklarını belirterek hakkında 'Çocuğun Cinsel İstismarı' suçu kapsamında 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

İlgili Haberler