PCR testinde skandalın büyüğü patladı

PCR testinde skandalın büyüğü patladı
İstanbul’da özel bir hastanede kendisi şehir dışında olan bir vatandaş adına 1 hafta arayla iki farklı PCR testi yapıldı. Vatandaş durumu Sağlık Bakanlığı’na bildirirken böyle bir olayın neden olduğu konusunda hiçbir fikri olmadığını ifade etti.

YENİÇAĞ/TOLGA ŞAHİN

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aşı olmayanlardan şehirler arası otobüs, uçak vb. taşıtlar ile sinema, tiyatro ve konser gibi toplu alanlara girişte PCR testi zorunluluğu getirildiği açıkladı.

Karar sonrası şehirlerarası taşıtları kullanmak veya toplu etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar PCR testi yaptırmak için hastanelerin yolunu tuttu. Devlet hastanelerinde ücretsiz gerçekleştirilen testler için ise özel hastanelerde ortalama ücret 250 TL olarak açıklanmıştı.

İstanbul’da bu süreçte özel bir hastanede ise bir skandal yaşandı. İstanbul’a dönüş için PCR testi yaptıran ve testin sonucuna bakmak için e-nabız sistemine giren vatandaş, İstanbul dışında olduğu dönemde kendisi adına bir hafta arayla iki test yaptırıldığını gördü.

Durumu e-nabız üzerinden Sağlık Bakanlığı’na bildiren vatandaş, kendisi adına böyle bir işlemin nasıl gerçekleştirildiğine anlam veremediğini ifade ederken, “Ağustos ayı sonunda şehir dışına çıktım. Eylül’ün 15’inde İstanbul’a dönmek için PCR testi yaptırdım. Test sonucuma bakmak için e-nabız sistemini açtığımda ise 3 Eylül ve 10 Eylül tarihleri arasında kendi adıma İ. R. Hastanesi’nde iki farklı PCR testi yapıldığını gördüm. Durumu yetkililere bildirdim. Bu olayın bir çözüme kavuşturulmasını yetkililerden bekliyorum” dedi.

 

 

İlgili Haberler