İstanbulkart HES kodu yükleme nasıl yapılır? 2021 İstanbulkart HES kodu eşleştirme

İstanbulkart HES kodu yükleme nasıl yapılır? 2021 İstanbulkart HES kodu eşleştirme
Koronavirüs salgınıyla birlikte pek çok alan kullanıma başlanan HES kodu, İstanbulkart kullananlar içinde zorunlu hale getirildi. İstanbulkart HES kodu eşleştirme işlemleri konusunda bilgi aramaya başladı. Peki, İstanbulkart HES kodu tanımlama nasıl yapılır?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle HES kodu kullanımı zorunlu hale getirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda hayatımızın birçok alanına HES kodu zorunluluğu getirildi.

Özellikle şehir içi toplu ulaşım araçlarında kullanılan HES kodlarının İstanbulkart ile eşleştirme ve tanımlama işlemleri vatandaşların en çok aradığı bilgiler arasında ilk sırada yer aldı.

İBB’den yapılan açıklamada, koronavirüs ile mücadele kapsamında yayımlanan genelge doğrultusunda 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren İETT, Metro, Metrobüs, Tramvay, Marmaray gibi toplu ulaşım araçlarında HES kodu eşleştirilmesi yapılmayan İstanbulkart’ların geçersiz sayılacağı belirtildi.

İstanbulkart HES Kodu Eşleştirme Nasıl Yapılır?

Hayat Eve Sığar uygulaması ya da akıllı cep telefonlarında yer alan SMS sistemi üzerinden alınan HES kodunu ve kişisel bilgilerinizi https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/ sitesindeki gerekli alanlar içerisinde doğru bir şekilde giriş yaparak İstanbulkart HES kodu eşleştirme işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

istanbulkart hes kodu eşleştirme

Eğer ki İstanbulkart Mobil kullanıcısı iseniz uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda İstanbulkart HES kodu tanımlama işlemlerinizi yapmanız mümkün hale gelecektir.

HES Kodu Nedir?

HES kodu, "Hayat Eve Sığar" mobil uygulaması üzerinden, "HES kodu işlemleri" bölümüne girilerek alınabilir. Hemen ardından "HES kodu oluştur" butonuna tıklanarak ve kod kullanım süresi seçilerek kod oluşturulabilir.

Uygulamada kod üretimi, üretilen kodun süre ile kısıtlanması, paylaşılması, silinmesi gibi tüm yönetim, vatandaşların kendi kontrolündedir.