129 Milli Eğitim Uzman Yardımcısı alınacak

129 Milli Eğitim Uzman Yardımcısı alınacak
MEB, yarışma sınavıyla Milli Eğitim Uzman Yardımcısı alacak. Sınav için başvurular 14 Şubat 2014’e kadar yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, MEB yarışma sınavıyla 129 Milli Eğitim Uzman Yardımcısı alacak.
Yarışma sınavıyla İİBF, siyasal bilgiler, iktisat ve işletme fakülteleri bölümlerinden 10, hukuk bölümünden 20, istatistik bölümünden 10, bilgisayar mühendisliğinden 7, elektrik ve elektronik mühendisliğinden 5, endüstri mühendisliğinden 5, makine mühendisliğinden 3, Türk Dili ve Edebiyatından 5, İHL meslek derslerinden 5, İngilizce 8, Almanca 5, Fransızca 3, Arapça 5, Rusça 3, Çince 2, Çağdaş Türk lehçelerinden 3, bilişim teknolojilerinden 10, ölçme ve değerlendirme bölümünden 10 (eğitim fakültesi mezunları ile yüksek lisans ve doktora lisansını bu alanda yapmış olanlar), eğitim programları, program geliştirme, eğitim programları ve öğretimi alanından 4 (eğitim fakültesi mezunları), eğitim programları, program geliştirme, eğitim programları ve öğretimi alanından 1 (Yüksek lisans ve doktorasını bu alanda yapmış olanlar), eğitim yönetimi teftişi planlama ve ekonomisi bölümünden 4 (Eğitim fakültesi mezunları), eğitim yönetimi teftişi planlama ve ekonomisi alanından mezun olanlardan 1 (Yüksek lisans ve doktorasını bu alanda yapmış olanlar) kişi alınacak. Yarışma sınavı yalnızca sözlü sınav şeklinde gerçekleşecek olup “Yarışma Sınavı Komisyonu” tarafından Ankara’da yapılacak. Milli eğitim uzman yardımcılığı için aranılan şartları taşıyan adayların başvuruları 14 Şubat 2014’e kadar elektronik ortamdan yapılacak.

SINAV 24 MART-18 NİSAN 2014 TARİHLERİNDE YAPILACAK

“2014/1 Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı (sözlü sınav)” 24 Mart – 18 Nisan 2014 tarihlerinde Ankara’da yapılacak. Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı yarışma sınavına (sözlü sınav) başvuran adaylar bu Kılavuzda yer alan hükümleri kabul etmiş sayılacaklar. Sözlü sınava 18 Şubat 2014 tarihinde www.meb.gov.tr adresinden duyurulan kişiler katılacak, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak. Sözlü sınavı takiben adayın KPSS puanı ile sözlü sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak puanı en yüksek adaydan başlanarak atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl, asıl aday sayısının yarısı kadar da yedek aday belirlenecek. Yedek listede yer alan adayların hakları, ilan tarihini takip eden 3 ay için geçerli olup daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik oluşturmayacak. Sınav puanlarının eşitliği halinde sırasıyla sözlü sınav puanı, KPSS puanı, diploma notu yüksek olan aday sıralamada üstte yer alacak. Sözlü sınava katılan adaylar, sınav sonuçlarının ilânını takip eden 5 iş günü içinde Komisyona itiraz edilebilir. İtirazlar Komisyonca en geç 10 iş günü içinde karara bağlanacak ve sonuç adaya yazılı olarak bildirilecek.