TRT'den Azerbaycan atağı

TRT'den Azerbaycan atağı
TRT'den Azerbaycan atağı

TRT Genel Müdürü Şahin:"Cumhurbaşkanı Aliyev'den Azerbaycan sayısal yayın platformunda TRT kanallarına daha fazla yer ayrılmas

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü İbrahim Şahin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den, sayısal yayına geçme aşamasında olan Azerbaycan yayın platformunda, TRT kanalları için daha fazla yer ayrılması için ricada bulunacağını söyledi. TRT Genel Müdürü Şahin, temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da, Kurum'un bu ülkedeki medyayla hayata geçirilen ve planlanan işbirliği projelerini anlattı.


TRT Avaz kanalı ile sadece Türkiye Türkçesi ile değil, diğer lehçelerdede yayın yaptıklarını, Balkanlar'da da çok izlendiği için Boşnakça ve Arnavutçayı da katarak sekiz dilli kanal haline getirdiklerini söyleyen Şahin, kanalın Yamal ve Türksat uyduları aracılığıyla geniş alanda izlendiğini belirtti. TRT olarak, kardeşliğin pekişmesi için Azerbaycan'a önem verdiklerini vurgulayan Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretinde Cumhurbaşkanı Aliyev'in de huzurunda Azerbaycan devlet televizyonu AZTV ileprotokol imzaladıklarını ve bu protokoller gereği karşılıklı program takası yaptıklarını, personellerini eğittiklerini ifade etti. Ziyareti çerçevesinde Aliyev başta olmak üzere çok sayıda devlet yetkilisi ve kanal yöneticisiyle görüşeceğini bildiren Şahin, Azerbaycan'ın sayısal yayına geçiş aşamasında olduğunu hatırlatarak, "Sayın Aliyev'den sayısal yayın platformunda TRT kanalları için daha fazla yer ayrılması yönünde ricada bulunacağım" dedi. Bunun, kendileri için önemli olduğunun altını çizen Şahin, Azerbaycan'ın Türkiye'yi daha yakından takip etmesi gerektiğini söyledi. Bölgede yeni programlar, projeler ve içerikler üretmeye çalıştıklarını ve Azerbaycan kanalları ile ortak dizi çekebileceklerini anlatan Şahin, bunu başarabildikleri takdirde birlikteliğin daha da ileri taşınacağını, akabinde ortak müzik programları, kültürel programlar, canlı yayınlar gibi birtelevizyoncunun yapması gereken birçok işi birlikte yapacaklarını kaydetti. Azerbaycanlı gazeteci ve televizyoncuların TRT'ye geldiğini ve onlara kendilerinden herhangi bir şey talep etmeksizin eğitim sağladıklarını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:


"Bu, çok önemli bir görev. Çünkü arkadaşlar Türkiye'ye geldiklerindeburayı yakından tanıyor, kafalarındaki imaj, bakış tarzları değişiyor.Türkiye'den buraya arkadaşlar gönderiyoruz. Bazı özel televizyonlara dizi veçocuk programları vermek yönünde çalışmalar yapıyoruz. Eskiden birbirimizi uzaktan seviyorduk. Şimdi daha yakın duruyoruz. İlişkilerimiz duygusallıktan öte,daha reel bir çizgiye oturuyor. Bu da bizi sevindiriyor."