İşte bedava maske dağıtımında son durum

İşte bedava maske dağıtımında son durum
Korona virüs tedbirleri kapsamında ücretsiz maske dağıtımının eczaneler tarafından yapılmaya başlanması sonrası büyükşehirler dışındaki illerdeki eczanelerde maske bulunamadığı ortaya çıktı. Bazı eczanelerin camlarına astığı duyurular dikkat çekti.

Türkiye’de korona virüs salgını tedbirleri kapsamında vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılmasına karar verilmişti. Önce PTT üzerinden dağıtılması denenen maskelerin daha sonra eczaneler üzerinden dağıtılması kararlaştırıldı. Ancak eczanelerden dağıtılmaya başlanan maskelerle ilgili sorunlar yaşandığı ve maskelerin henüz eczanelere ulaştırılamadığı kaydedildi.

asfasdguasd.jpg

İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA BAŞTA

Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara’daki eczaneler başta olmak üzere Samsun’dan Muğla’ya, Mersin’den Elazığ’a, Edirne’den Çanakkale ve Antalya’ya kadar birçok büyükşehirde maskelerin henüz eczanelere ulaştırılamadığı belirtildi.

VATANDAŞ SORUYOR

 Vatandaşların, eczanelerden ücretsiz maske talep etmesinin ardından eczanelerine maske ulaşmayan eczacılar, çözümü camlara duyuru yapıştırmada buldu. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, sosyal medya hesabından bir eczane önüne asılan duyuruları paylaşarak, “Halka bedava maske dağıtımında son durum bu. Beceriksizler” ifadelerini kullandı. İşte CHP’li Tekin’in o paylaşımı:

 

gursel-002.jpg

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ 

Öte yandan eczanelerde maske bulunamamasına, sosyal medya kullanıcıları ve bazı siyasiler tepki gösterdi.  

Tepkiler şu şekilde: 

anne-ve-babama-maske-gelmedi.jpgcina-bakci-maske.jpglutfu-turkkan-maske.jpgbaris-yarkadas-maske.jpg