Fenerbahçe'de dönen dolapların perde arkası

Fenerbahçe'de dönen dolapların perde arkası

Ama bu kez Fenerbahçe''de bu iş çok kıymete bindi. Cumartesi günü Yüksek Divan Kurulu seçimi var. Bir rüzgar esiyor ki; Aman Allah! Sanırsın kulübe başkan ve yönetim kurulu seçilecek! Ne dolaplar dönüyor!

Peki ne oldu da Fenerbahçe''de bu iş bu kadar önemli hale geldi. Yıllardır bu işi Fenerbahçe Kulübü''ne yakışır bir şekilde yapan, camianın birlik içinde olması için uğraşan, kendisini kulübe adayan Vefa Küçük''ün karşısına bu kadar aday çıktı?

Bu arada şunu da hatırlatayım. 1998''de Aziz Yıldırım, 1 oy farkla başkan seçildiği kongrede geçtiği isim Vefa Küçük''tü!

Yüksek Divan Kurulu başkanlığı için 4 aday var. Birincisi mevcut aday Vefa Küçük. Karşısında en çok çalışan isim ise yıllardır hiçbir toplantıya, divan kurullarına gelmeyen, kulübün kapısının önünden bile geçmeyen Uğur Dündar.

Bir diğer aday Prof. Dr. Nail Kır. Nail Kır, adaylığını ilk açıklayan isimdi. Biliyorsunuz bu kongre aslında geçen yıl nisan ayında olacaktı. O zaman adaydı ve Aziz Yıldırım''ın desteklediği isim olarak ortaya çıktığı söyleniyordu. Ama pandemi nedeniyle kongre bir yıl ertelenmişti. Şimdi yine aday! Ama Aziz Yıldırım''ın artık onu değil, Uğur Dündar''ı desteklediği söyleniyor.

Bir başka aday da Sait Yılmaz. Fenerbahçe camiasının çok tanınan ismi Şevket Yılmaz''ın kardeşi. Ancak aynı zamanda Trabzonspor''un 1996-97 yıllarında yönetim kurulunda bulunmuş bir isim. Zaten bu geçmişi hemen karşısına çıktı; kaç kişiden oy alabilir bilinmiyor.

Ve Uğur Dündar. Şimdiye kadar toplantılara, kurullara gelmeyen, kulübün önünden bile geçmeyen, siyasetin çok da içinde olan Uğur Dündar, ne oldu da birden bire aday olarak ortaya çıktı. Ne istiyor, neyi hedefliyor?

İşin enteresanı, başkan Ali Koç, bu kez bir yeniliğe imza attı. Yüksek Divan Kurulu başkanlığı için aday olanlara kulübün iletişim kanallarını da açtı. Fenerbahçe TV''de 45''er dakikalık programlara katılıp, kendilerini anlatmalarına olanak tanıdı, adayların aynı anda katıldıkları bir programla tartışmalarını da sağladı. Uğur Dündar bunlara katılmadı.

Şimdi diyeceksiniz ki; Uğur Dündar 3 adayın ortak yer aldığı programın ardından açıkladı adaylığını; bir kaç saat sonra. Adaylığı çoktan kafasına koymuştu oysa. Adaylığını açıklamadan önce Başkan Ali Koç''a bildirmiş, Koç da "Başkan adayları Fenerbahçe TV''de konuşacak. Siz de buyurun" demiş, bunu reddetmişti. Adaylığını toplantıdan bir kaç saat sonra açıklamasının nedeni işte buydu. Neden çıkmadı, neden konuşmadı; bilinmiyor!

Camiada konuşulan şu: Uğur Dündar''ı Aziz Yıldırım çıkarmış. Zaten onun için çalışanlar, üyeleri tek tek arayıp o isteyenler Yıldırım''ın ekibinden olan insanlarmış.

Peki neden? Fenerbahçe''nin başkanlık seçiminin yapılacağı kongreye 2 yıl var. Açık açık Ali Koç''u devireceğini ilan eden Aziz Yıldırım''ın hedefi bu kongreye kadar oy potansiyelini artırmak. Kendisi olmasa da kendisine yakın bir ismi oraya getirmek, hepsinden önemlisi ille de Ali Koç''u devirmek istiyor. Yüksek Divan Kurulu''nun üye sayısı 4 bin. Sürekli de artıyor; çünkü kulüp üyeliğinde 25 yılını deviren Yüksek Divan Kurulu üyesi oluyor. Buraya başkan seçtirip bu üyelerin oylarını alabilmenin hesapları yapılıyor.

İşte Fenerbahçe''de Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı''nın bu kadar istenmesinin nedeni bu. Tarafsızlık istenmiyor, "Taraf" isteniyor. Vefa Küçük o koltukta oturduğu sürece taraf olmayıp, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu başkanlığını birleştirici güç olarak sürdürmeye devam edeceği bilindiği için de devrilmesi hedefleniyor.

Yazarın Diğer Yazıları