Fenerbahçe'de Mesut Özil gerçekleri

Fenerbahçe'de Mesut Özil gerçekleri

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Yorumların çoğunda geldiğinden bu yana doğru dürüst top oynamayan Mesut Özil değil de başkan Ali Koç suçlandı.

Oysa Mesut Özil''in ilk krizi değildi ki bu. Real Madrid''den ayrılış sürecine bakın. Başkanla sorun yaşamadı mı? Ya Arsenal''de kadro dışı kalması. Takımın başındaki Arsene Wenger''le sürtüşmesi sonunu hazırlamadı mı?

Fenerbahçe''ye büyük umutlarla alındı. Hem de yıllık 4 milyon euroya yakın bir para karşılığında imza attı. Peki bunun karşılığını verdi mi? Fenerbahçe yönetimini eleştirenlere soruyorum; sizce verdi mi?

Aslında Mesut futbolu taa Arsenal''da bitirmişti kafasında. Bedeni sahadaydı ama kafası ticari işlerindeydi. Futbol bir hobi mi? Bu kadar paranın döndüğü yerde hobi olarak kabul edilebilir mi? O ticarete atıldığında artık kafası Malezya''daki, Katar''daki işlerindeydi.

Zaten Ali Koç aylar önce söylememiş miydi? "Artık işine odaklanması lazım. Ticari işleri bir kenara koyup, Fenerbahçe için yapacaklarına konsantre olmalı" dememiş miydi?

Olmadı. Sahadaki başarısızlıklarını hep hocalarına yükledi. Arsenal''de Arsene Wenger, Fenerbahçe''de önce Pereira, sonra da İsmail Kartal! Sonunda olacağı buydu.

Mesut''un ticari hayatında dev bir ekibi var. M10 ismiyle markası var. Tekstil ürünleri üretiyor. Arsenal''de oynarken, Müslümanlara yapılan baskıyı sık sık dile getirmesi belki de bu ticaretin bir nedeniydi; kim bilir! Bu Malezya, Katar gibi Müslüman ülkelerde popüler olmasını sağladı.

Uluslararası çapta iş bağlantıları yaptı. Bunu ben demiyorum; menajeri avukat olan Erkut Söğütçü söylüyor. Sezonun ilk haftalarında maçlar devam ederken kalkıp Katar''a gitmişti; hatırlarsınız. Söğütçü, o zaman "Mesut daha 3 yıl Fenerbahçe''de futbol oynayacak. Bunda kimsenin şüphesi olmasın. Katar''a kendi ticari işleri ve sponsorluk görüşmeleri için gitti" demişti.

Mesut''un ticari işlerinde binlerce kişilik çalışanı var. Menajeri ve avukatı Erkut Söğütçü, Almanya''da öğrenim görmüş bir kaç dil bilen bir avukat. Onun gibi üst düzey başka çalışanlarının da olduğu sanılıyor.

Şimdi bir de kripto para işine giriyormuş. Kripto parasının adı M10 Token olacakmış.

Siz de artık Mesut''tan kendisini tamamen formasını giydiği takıma vermesini, futbola odaklanmasını bekliyorsunuz öyle mi?

Üstelik daha 2024''ün sonuna kadar sözleşmesi var Mesut''un. Kulübün 2 sezon daha ödemesi gereken yıllık ücreti var. Sözleşmesini feshetmeye kalksan ödenecek tazminat dudak uçuklatacak cinsten. Zaten hata burada en başta. 33 yaşında yürüyerek oynamaya çalışan Mesut''un 36-37 yaşında da futbol oynayabileceğini düşünmek nedir?

Sonuçta Fenerbahçe''ye yararı olmayan Mesut''un artık zararı da dokunmaya başlamıştı gördüğüm kadarıyla...

Gecesini gündüzüne katarak çalışan, para pul konuşmadan Fenerbahçe''nin zor anında göreve koşan, bir şeyler de başaran İsmail Kartal''ın işine karışmak, önüne geçmek istemek, itibarsızlaştırmaya çalışmak adı ne olursa olsun Fenerbahçeli futbolcuya yakışır mı?

GÜREL YURTTAŞ

Yazarın Diğer Yazıları