İstiklal Marşı, Arapça okunarak Cumhuriyet'e kafa tutuldu

İstiklal Marşı, Arapça okunarak Cumhuriyet'e kafa tutuldu
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Kırıkkale Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine Arapça İstiklal Marşı okutulmasına sert tepki gösterdi.

Mehmet Akgün / ANKARA

Güzelmansur, "Bu konu bizim en hassas noktalarımızdan biridir. Hem Hatay halkı, hem partim hem de şahsım adına söylüyorum eğer ki  İstiklal Marşı siyasi bir amaçla Arapça okutulmuşsa buna şiddetle karşıyız çünkü bu Cumhuriyet'e kafa tutmaktır" dedi.

Dünya Arapça Günü etkinliğinde, İstiklal Marşı'nın Arapça okutulmasının arkasında yatan gerekçeyi Türk halkının iyi bildiğini savunan Mehmet Güzelmansur, şöyle konuştu: "Türk halkının kültürünü, geleneklerini yok saymaya eğilimli bir iktidar var. Uzun süredir bizi geçmişimizden Atatürk değerlerimizden koparmak isteyen bu anlayış her türlü fenalığı yapıyor. Daha önce FETÖ ile eğitim kurumlarımızı ele geçiren zihniyetin benzeri şimdi üniversitelerde Arapça günü kutluyor. Mümkün olsa Türkçe konuşmayı yasaklatacaklar."

Mehmet Güzelmansur, Hataylı olması nedeniyle olabilecek tehlikenin görünenden daha fazla olduğuna yakından tanıklık ettiğini belirtti. Güzelmansur,  "Suriye göçünden en çok etkilenen il Hatay. Ülkenin her yanında Araplar var. Irkçılık olarak değerlendirmiyorum ama onlar bizim kültürümüzü  benimseyip uyacakları yerde bizi kendi  kültürlerine uymaya zorluyorlar. Kırıkkale Üniversitesi'nde yapılan da bunun bir tezahürüdür. O rektör ve öğretim üyelerinin kafalarının arkasında yatan neyse o olmayacak. Burası Atatürk Türkiyesidir ve Türkiye Cumhuriyeti olarak kalacaktır. Çocuklarımız ve gençlerimizin zehirlenmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

İstiklal Marşı'nın Arapça okunmasına İYİ Partili ve CHP'li vekiller tepki gösterip, olayı "planlı yapılan Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığı" olarak değerlendirmişlerdi.

 

İlgili Haberler