İtalya’da görüp Niğde’de üretime başladı. Taleplere yetişemiyor dünyaya ihraç ediyor

İtalya’da görüp Niğde’de üretime başladı. Taleplere yetişemiyor dünyaya ihraç ediyor
Niğde’de yaşayan Burak Akbulut, İtalya’da kurutulmuş ve dondurulmuş meyvelere-sebzelere ilgili fark etti. Akbulut, İtalya’daki ilgiyi kazanca çevirdi. İtalya’dan döndüğünde Niğde’de fabrika kuran Akbulut, kuruttuğu ürünleri yurt içi ve yurt dışına satıyor.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, Niğde’de yaşayan Burak Akbulut, üniversite okuduğu dönemde Erasmus programıyla gittiği İtalya’da kurtulmuş ve dondurulmuş meyve-sebzelere büyük ilgi olduğunu gördü.

Bir süre sonra Türkiye’ye dönen Akbulut, yaklaşık bir yıl içerisinde hayal ettiği tesisi hayata geçirdi.

İtalya’da gördüğü meyve sebze kurutma tesisini kuran Akbulut, yaklaşık 7,5 milyon liralık yatırım yaptı. 50 kişiye istihdam sağladığını belirten Burak Akbulut, “Tesisimizde, kavun, karpuz, domates, elma, pancar, siyah havuç, portakal, limon, nar, muz, çilek gibi birçok meyve ve sebzenin kurutmasını, cipsini, öğütmesini yapıyoruz. Yaklaşık 30 çeşit meyve ve sebzeyi işliyoruz. Başlıca sebzelerimiz ise ıspanak, maydanoz, dere otu” dedi.

Tesiste yıllık yaklaşık 2 bin ton yaş meyve ve sebze işlediklerini aktaran Akbulut, “Buna bağlı olarak 200 ton kurutulmuş ürün üretiyoruz. Kapasitemizi yıllık yaş olarak yaklaşık 7 bin tona, kurutulmuş olarak da 800 tona çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler