İttifakta çatlak derinleşiyor: "AKP'ye oy vermem"

İttifakta çatlak derinleşiyor: "AKP'ye oy vermem"
Yerel seçimlere az bir süre kala Cumhur İttifakı'ndaki çatlaklar derinleşiyor. Eski MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Cumhur İttifakı adaylarına oy vermeyeceğini söyledi.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Cumhur İttifakı'nın adaylarına sesler yükselmeye devam ediyor.

MHP eski Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adayları açıklarken MHP'nin adayları için "Cumhur İttifakı'nın adayları" dediği halde diğer adaylara "AKP adayımız" demesine tepki gösterdi.

Açba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AKP adaylarına oy vermeyeceğini vurguladı.

Açba'nın MHP tabanında geniş yankı bulan açıklaması şöyle:

"Bu açıklama; herhangi bir yorum veya değerlendirme yapılması için değil, dostlarımla düşüncelerimi paylaşmak ve bir kısım çevrelerin de sağda solda asılsız dedikodular üreterek günaha girmelerine engel olmak maksadıyla kaleme alınmıştır. Bu hassasiyetle okunmasını bütün dostlarımdan rica ediyorum."

"Öncelikle üzerine basarak ifade etmek isterim ki; tatil sezonlarında harita üzerinden tatil beldesi seçen tatilciler gibi her seçim öncesinde kendine oy verecek parti arayan bir kısım vatandaşlar için belki çok zor olmayabilir. Ama benim için milliyetçi hareket partisi dışında bir partiye oy vermek, zordan öte imkânsızdır. Yani mümkün değildir. bugüne kadar vermedim, bundan sonra da vermeyeceğim. 31 mart 2018 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde; mensubu olmakla iftihar ettiğim milliyetçi hareket partisi ile adalet ve kalkınma partisi arasında oluşturulan Cumhur İttifakı benim için istisnai bir durum oluşturmuştur. Bu istisnai durum sebebiyle seçim takvimi başladığından bu yana bütün gelişmeleri yakinen takip etmeye çalıştım."

"AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyükşehir belediyelerinin aday açıklama programlarını en ince teferruatlarına kadar dikkat ederek, yazılı ve görsel medyadan takip ettim. Bütün aday tanıtım toplantılarında bir küçük ayrıntı özellikle dikkatimi çekiyordu. Kendi seçim bölgem olan Sakarya’da da aynı ayrıntıya şahit oldum. Sayın Erdoğan, kendi partisinin adaylarını AKP adayı olarak ifade ederken, MHP'li adayları Cumhur ittifakı adayı olarak taktim etmektedir. Yani sayın Erdoğan’ın açıklamalarına göre; Sakarya’da 15 ilçenin belediye başkan adayı AKP'nin adayı, bir tek taraklı belediye başkan adayı sevgili İbrahim Pilavcı kardeşimiz Cumhur İttifakı'nın adayıdır."

"Gördüğümüz kadarıyla, AKP'li başkan adayları içerisinde de kendisini Cumhur İttifakı'nın adayı olarak ifade eden bir tek aday bile yoktur. Şahsım adına bir hususu samimiyetle ifade etmek istiyorum. Mensubu olduğum milliyetçi hareket partisinin, cumhur ittifakı konusunda gösterdiği hassasiyet benim de hassasiyetimdir. Bu itibarla; Cumhurbaşkanı’nın Sakarya aday tanıtım toplantısında Cumhur İttifakı'nın adayı olarak ifade ettiği taraklı Belediye Başkan adayı İbrahim Pilavcı’nın seçilebilmesi için elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim. Büyükşehir ve kendi ilçem olan Akyazı’da ise ne maalesef aynı düşünceyi taşımıyorum. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Ekrem Yüce ve Akyazı Belediye Başkan adayı Bilal Soykan kardeşimle geçmişten bu yana gelen bir dostluğumuz ve merhabamız olmasına rağmen; 31 mart günü akşamı birileri gidip onlara deseler ki “Zihni Açba size oy verdi”, adım gibi eminim onlar da inanmazlar. Çünkü Zihni Açba Milliyetçi Hareket Partisi dışında bir partiye oy vermez. yani; 31 mart seçimlerinde Sakarya Büyükşehir ve Akyazı Belediye Başkanlıklarına aday olan MHP'li veya MHP'nin büyük bir hassasiyet gösterdiği Cumhur İttifakı'nın adayı olarak kendini ifade eden bir aday olmadığı için, mevcut adaylara oy vermeyeceğim..."
 

İlgili Haberler