Meral Akşener: İktidarının tek bir atanmışı nasıl olur da 75 asgari ücretlinin maaşını alabilir?

Meral Akşener: İktidarının tek bir atanmışı nasıl olur da 75 asgari ücretlinin maaşını alabilir?
TBMM’de, partisinin grup toplantısında "Sizce bir Bakan Yardımcısı, neden üç ayrı yerden maaş alır?" diye soran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarı sert ifadelerle eleştirdi.

TBMM’de, partisinin grup toplantısında "Sizce bir Bakan Yardımcısı, neden üç ayrı yerden maaş alır?" diye soran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidara sert tepki gösterdi. Akşener, " Bu iktidarın tek bir atanmışı, nasıl olur da 75 asgari ücretlinin maaşını tek başına alabilir? Milyonlarca vatandaşımız, yoklukla, yoksullukla mücadele ederken; işi, sözüm ona, milletine hizmet etmek olan bir insan, nasıl olur da Bakanlıktan maaş, Bankadan, yönetim kurulu üyeliği maaşı ve yine aynı bankadan, bir de huzur hakkı alıp, bir de utanmadan, milletin cebinden çıkan o paraları, çatır çatır yiyebilir? Böyle bir vicdansızlık olabilir mi? Maalesef oluyor. Maalesef yiyorlar. Yarın yokmuş gibi, o sandık hiç gelmeyecekmiş gibi yiyorlar. ‘Aksırıncaya, tıksırıncaya, çatlayıncaya kadar’ yiyorlar. " dedi.

Akşener, konuşmasında şu ifadeleri kaydetti:

“AK Parti iktidarının ve Nebati Bakan’ın; ışıltılı gözler ve iş bilmezliğin getirdiği bir garip özgüvenle, ‘Şubat’tan daha iyi olacak’ dedikleri, mart ayını geride bırakıyoruz. Ama maalesef, zamları, geçim darlığını, işsizliği, siftahsız kapanan dükkanları, toprağına küsen çiftçilerimizin dertlerini, bir türlü geride bırakamıyoruz. Maaşlar erimeye, paramız değer kaybetmeye aynen devam ediyor. Tüm bunlar olurken, Bay Kriz ise; 2007, 2011, 2015, hatta 2019 seçimlerindeki vaatlerini, yeniden vadedip, açılışı yıllar önce yapılmış tesisleri yeniden açarak, kendini sözde icraat gösterileriyle oyalıyor. Emeklilerimizin, memurlarımızın, esnafımızın çilesi; ‘Bay Kriz’in gündemine bir türlü gelemiyor. Gençlerimiz, başka ülkelerin hayalini kurarken; doktorlarımız, başka ülkelerde gelecek ararken; tencere kaynatamayan anneler, çile çekerken; evladına harçlık veremeyen babalar, imkânsız ay sonu hesaplarına, mahkûm edilmişken; Ak Parti’nin liyakatsiz kadroları, üç maaş, 5 maaş, 10 maaş alıp, saraydaki sefalarını, alıştıkları lüks hayatı, aynen sürdürüyor. Memleketin gençleri, KPSS’den yüksek puanlar alıp, dayısı olmadığı için, mülakatta elenirken; ‘Bay Kriz’in yetkin kadroları, gördükleri her makamın, buldukları her maaşın üzerine, çekirge sürüsü gibi çöküveriyor.

“YAPTIKLARI ADALETSİZLİĞİ, HAKSIZLIĞI, EN İYİ ONLAR BİLİYOR”

Dikkatinizi çekiyor mu; bu haksızlığa, bu adaletsizliğe, bu doymazlığa, çok uzun zamandır İYİ Parti olarak işaret ediyoruz. Ama nedense bu konuda, bu arkadaşların ağızlarını, bıçak açmıyor. Bize, hemen her konuda, yalan yanlış laf yetiştirmeye çalışıyorlar, ama bu konuya gelince, nedense tek bir iktidar mensubu, çıkıp da ‘Nerede o 5 maaş alanlar, 10 maaş alanlar? Gösterin bakalım’ diyemiyor. Çünkü yaptıkları adaletsizliği, haksızlığı, en iyi onlar biliyor.

“AKSIRINCAYA, TIKSIRINCAYA, ÇATLAYINCAYA KADAR’ YİYORLAR”

Size bir soru: Sizce bir Bakan Yardımcısı, neden üç ayrı yerden maaş alır? Memleketin gençleri, işsiz ve çaresizken; bir bakan yardımcısı, hangi vicdanla, ayda 314 bin lira maaşı cebe indirir? Bu iktidarın tek bir atanmışı, nasıl olur da 75 asgari ücretlinin maaşını tek başına alabilir? Milyonlarca vatandaşımız, yoklukla, yoksullukla mücadele ederken; işi, sözüm ona, milletine hizmet etmek olan bir insan, nasıl olur da Bakanlıktan maaş, Bankadan, yönetim kurulu üyeliği maaşı ve yine aynı bankadan, bir de huzur hakkı alıp, bir de utanmadan, milletin cebinden çıkan o paraları, çatır çatır yiyebilir? Böyle bir vicdansızlık olabilir mi? Maalesef oluyor. Maalesef yiyorlar. Yarın yokmuş gibi, o sandık hiç gelmeyecekmiş gibi yiyorlar. ‘Aksırıncaya, tıksırıncaya, çatlayıncaya kadar’ yiyorlar. 

İlgili Haberler