"Köpeklere aldığımızı artık insanlar evlerine alıyor"

"Köpeklere aldığımızı artık insanlar evlerine alıyor"
İYİ Parti heyeti, sokak hayvanlarını besleme çalışması kapsamında Serince ve Kızılhisar Mahallelerine gitti. Heyet, gördükleri karşısında şok oldu.

Davut UÇAR - GAZİANTEP / YENİÇAĞ

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz partisinin Doğa ve Çevre Politikaları Başkanlığının sokak hayvanlarını besleme çalışması kapsamında Serince ve Kızılhisar Mahallelerine gitti. Sokak hayvanları gönüllüsü olan Büşra Özçetin’in kendi imkanlarıyla kurduğu hayvan barınağındaki köpeklere mama götüren Başkan Yıldırım ile İYİ Partililer, Özçetin’in anlattıkları karşısında şok oldular.

“KÖPEKLERE ALDIĞIMIZI ARTIK İNSANLAR EVLERİNE ALIYOR”

Sokak hayvanları gönüllüsü olan Özçetin’in anlattıkları kentte yoksulluğun yarattığı durumu adeta özetledi. Köpekleri beslemek için tavuk şarküterilerinden kilosunu 1 liraya aldıkları kanatlı artıklarını artık alamadıklarını ifade eden Özçetin, “Bizim en büyük sorunumuz açlık. Et alamayan vatandaşlar artık bizim köpekleri beslemek için aldığımız etleri almaya başlamış. İnsanlardan talep çoğaldı. Bizim köpeklere aldığımızı insanlar evlerine almaya başlamış. Bundan dolayı kilosunu 1 liraya aldığımız kanatlı beyaz et artıklarının fiyatı 7.5 liraya fırladı. Hayvanları besleme maliyeti 300 liradan 2 bin 3 bin liraya çıktı” dedi.

Sokak hayvanları gönüllüsü Özçetin’in anlattığı durum yoksulluğun ne denli derinleştiğini adeta gözler önüne serdi.

İYİ PARTİLİ İMAM HÜSEYİN FİLİZ: YURTTAŞIMIZIN BU DURUMUNA İÇİMİZ ACIDI

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Parti olarak farkındalık yaratmak için hayvan barınaklarını ziyaret etmek istedik Onkolojı bölgesinde çeşitli hayvan barınaklarını gezdik gezi sırasında çiçek hanımın patileri diye hayvan Barınağına geldiğimizde oradaki çiçek hanım hayvanların beslenmeleri ile ilgili söylediği sözler çok dikkatimizi çekti maalesef AK Parti 20 yıldan bu yana Türkiye’de iktidarda 20 yıl sonra ülkenin bu hale gelmesi içimi acıtıyor çiçek hanımın söyledikleri gerçekten vicdanlarımızı sızlattı vatandaşımızın alım gücünün ne kadar geriye gitti göz önünde vatandaşımız şu anda geçinemeyecek durumda mutfaklarında resmen yangın var."