İYİ Parti İstanbul il başkanı belli oldu

İYİ Parti İstanbul il başkanı belli oldu
İYİ Parti İstanbul il başkanı belli oldu. Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Buğra Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığına atandı.

İYİ Parti'de merakla beklenen İstanbul İl Başkanlığına atama gerçekleştirildi. Parti divanında Sanayi, Teknoloji, Çevre ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, partinin İstanbul İl Başkanlığı görevine getirildi.

Kavuncu, son kongrenin ardından Parti Sözcülüğü görevine getirilmişti.

İYİ PARTİ TEŞKİLAT İŞLERİNDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KORAY AYDIN'DAN AÇIKLAMA

Partimizde başlattığımız Yeniden Yapılandırma Programı kapsamında yapılan istişareler sonucu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in takdirleriyle İstanbul İl Başkanı olarak atanmıştır.   

Türkiye’nin ve dünyanın gözbebeği İstanbul’umuza atanan arkadaşımız Sayın Buğra Kavuncu’ya ülkemize ve milletimize hizmet yolunda üstün başarılar diliyoruz.  

Partimizi yeniden yapılandırmak ve güçlendirmek için yürüttüğümüz çalışmalara var güçleriyle destek olan İYİ Parti ailesinin tüm mensuplarına teşekkür ediyoruz.  

İl teşkilatlarımızda yürüttüğümüz çalışmalar son aşamaya gelmiş ve İstanbul ile birlikte yenilenen il başkanlığı sayısı 76’ya ulaşmıştır.  

İl teşkilatlarının ardından ilçeler, beldeler, mahalleler ve köylere kadar teşkilatlarını yenileyecek olan İYİ Parti, yerel seçimlerde Türkiye’yi İYİ Şehirler ve Akıllı Şehirler vizyonuyla tanıştıracak, İyilik Kervanı Yollarda projesiyle çalınmadık kapı, kucaklanmadık vatandaş bırakmayacaktır. 

1034951138.gif

MEHMET SATUK BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

1973 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümünden 1996 yılında mezun oldu. Üniversiteyi bitirdikten sonra, yurtiçi ve yurtdışında satış-pazarlama ve yatırım alanında birçok faaliyet gösterdi.

1997 yılında Kazakistan’ın Almatı şehrinde genç bir girişimci olarak iş hayatına atılan Kavuncu ortaklarıyla beraber kurduğu şirketini büyüterek Orta Asya’da bilinen bir marka haline getirdi. İş hayatında başarılı bir performans gösteren Kavuncu, BASF’ta üst düzey yönetici olarak 13 yıl boyuncu Orta Asya’da ve yaklaşık 3 yıl İsviçre’de görev yaptı.

2016 yılından beri BASF’ın Türkiye ve Azerbaycan CEO’su olan Kavuncu, 30 Mart 2018 tarihinde bu görevinden istifa ederek, yönetim, sanayi ve ticaret alanındaki uluslararası birikim ve tecrübelerini ülkesi için değerlendirmeye karar verdi.

Üniversite yıllarından itibaren, Türkiye ve Kazakistan’da farklı sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler alarak, profesyonel yaşantısının yanı sıra sosyal hayata da katkı sağladı.

İngilizce, Rusça ve Kazakça bilmekte olan Kavuncu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

İlgili Haberler