İYİ Parti’li Yokuş. Vatandaşlar ‘nefes alamıyoruz boğuluyoruz’ diye feryat ediyor

İYİ Parti’li Yokuş. Vatandaşlar ‘nefes alamıyoruz boğuluyoruz’ diye feryat ediyor
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş  Konya merkez başta olmak üzere Beyşehir, Seydişehir ve Hüyük İlçelerinde üç gün süren yoğun bir ziyaret programı gerçekleştirerek halkın sorunlarını dinledi.

Kurban Bayramı öncesi pazarlarda, alışveriş merkezlerinde, esnaf dükkanlarında ve köylerde çiftçilerin sorunlarını dinledi.
Pazarcı esnafı ;”Yaz aylarına girmiş olmamıza  rağmen her gün başta sebze ve meyve olmak üzere tüm ürünlere zam geliyor . Özellikle akaryakıt zamları bizleri perişan ediyor. Vatandaşlarımız yüksek fiyatlar nedeniyle haftalık pazar alış verişlerini yarı yarıya azalttı. Bizler ayakta kalabilmek için kâr marjımızı asgari düzeye indirdik buna rağmen para kazanamıyoruz, önümüzü göremiyoruz “diyorlar. Çiftçilerimiz ise  "tarımda yüksek girdi fiyatları belimizi büküyor. Özellikle akaryakıta bir yıl içinde gelen yüzde 300’lerdeki artış yanında işçilik ücretleri de katlandı bu ağır şartlar altında ürettiğimiz mahsulü tarladaki mahsulümüzden kâr etmeyi değil zarar etmemek ve borçlarımızı ödeyebilmek için çareler arıyoruz. Bizi ektiğimize ürettiğimize pişman ettiler. “ diyorlar.

ABANDONE OLMUŞ BOKSÖRE GİBİYİZ

Sadece çiftçi de değil Esnaflarımız da "Sattığımız malın yerine yeni mal koyamıyoruz. Sattığımız ürünleri bir ay sonra toptancılardan sattığımızdan daha pahalı alıyoruz. Dükkan kiraları, elektrik giderleri vb. giderler belimizi büküyor. Bu şartlarda ayakta kalmamız mümkün değil. Adeta Abandone olmuş boksör gibiyiz .Fiyat artışlarından önümüzü göremiyoruz sersemlemiş durumdayız . Ayakta kalmaya çalışıyoruz “ diyerek durumlarını özetliyorlar.

BİZ EMEKLİLERİ ÖLÜME TERK ETTİLER

Pazar alışverişlerinde karşılaştığımız emekliler ise şöyle diyorlar; "Ülkemizi yönetenler biz emeklilerin feryadını duymuyor . Adeta bizi ölüme terk ettiler. Bizler dar bütçelerimizle  ucuz ürün alabilmek için market market dolaşıyoruz Pazar yerleri bir kaç kez turluyoruz. Ömrümüzün son  baharında huzur içinde yaşamak varken yoksulluk içinde kıvranıyorum.” diyerek serzenişte bulunuyorlar.

NEFES ALAMIYORUZ ADETA BOĞULUYORUZ

Vatandaşlarımız 20 yıla aşkın bir süredir uygulanan yanlış ekonomik kararlar sebebiyle iyice bunalmış durumda. 20 yıldır işlevsiz yürütülen politikaların sonucu da son iki senedir vatandaşı iyiden iyiye etkiliyor. Kime dokunsak bin ah işitiyoruz. Herkes hayat pahalılığından bahsediyor. Çaresizce seçimi bekliyorlar. İğneden ipliğe her gün artan fiyatlar alım gücünü yarı yarıya azaltmış, emeklisinden çiftçisine, esnafından asgari ücretli işçisine kadar herkes feryat figan için de nefes alamıyoruz, boğuluyoruz diyorlar. Ama yeise kapılmak yok. İYİ Parti varsa umut da var. Söz veriyoruz. Emeklinin de, öğrencinin de, asgari ücretlinin de, işçinin de, ev hanımının da, esnafın da yüzünü bizler güldüreceğiz." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler