İYİ Parti'den AKP'li Özkan hakkında bir suç duyurusu daha

İYİ Parti'den AKP'li Özkan hakkında bir suç duyurusu daha
İYİ Parti'yi "FETÖ" ile ilişkilendiren AKP'li V. Cahit Özkan hakkında suç duyurunda bulunuldu.

Adem KANKAYNAR - MUĞLA / YENİÇAĞ

AKP Denizli Milletvekili ve Grup Başkan V. Cahit Özkan, katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti’yi FETÖ Terör Örgütü ile ilişkilendirmiş ve yöneticilerine ağır hakaret ve ithamlarda bulunmuştu. İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, konuya ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaparak, Özkan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe’nin, Özkan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden açıklaması şöyle:
Değerli hemşerilerimiz. Malumunuz olduğu üzere AKP Denizli milletvekili olup ve aynı zamanda da partisinin Grup Başkanvekilliği görevini yürütmekte olan zat, 29.08.2021 tarihinde Beyaz TV‘de yayınlanan bir televizyon programında şahsım dahil tüm İyi Parti teşkilatlarını, parti üyelerimizi ve hatta partimize oy vermiş tüm seçmenleri kapsar bir şekilde alenen ve açıkça hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarını kararlılıkla işlemiştir. 
Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, Başkanlık Divanımız, Genel İdare ve Kurucular Kurulumuz, tüm parti il ve ilçe başkanlarımız, yönetim kurulumuz, tüm üyelerimiz ve hatta partimize oy vermiş tüm seçmenler FETÖ terör örgütü üyeliği ile itham edilmiş ve hedef olarak gösterilmiştir. Bu nefret dili ve hedef göstermelerinin doğurabileceği toplum nezdinde doğuracağı olumsuz neticelerin kötü bir örneği yakın zamanda İstanbul İl Başkanımız Sn. Buğra Kavuncu’ya düzenlenen saldırıdır. 

İktidar ve mensuplarının sergiledikleri bu hedef gösterme ve nefret dili Türk Ceza Kanunu kapsamında suç teşkil eden eylemler içermekte olup, bağımsız yargının bu nefret diline ve halkı kin ve düşmanlığa iten bu eylemlere bir an evvel ‘dur’ demesi ve gerekli soruşturmaların başlatılması adına tüm teşkilatlarımızla birlikte belirtilen zat hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. 

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

İlgili Haberler