İYİ Parti'den çocuk istismarına kanun teklifi

İYİ Parti'den çocuk istismarına kanun teklifi
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat, son zamanlarda artan cinsel istismar saldırıları ile ilgili kanun teklifi verdi. Sunat, çocuk istismarcılarına yönelik cezaların alt sınırının artırılmasını istedi.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat tarafından TBMM’ye sunulan kanun teklifinde cinsel taciz suçlarına verilen ceza alt sınırının artırılması istendi.

Sunat, kanun teklifinin Genel Gerekçe kısmında “Son zamanlarda toplumda hızla artan cinsel suçların ve özellikle de çocuklarımız üzerinde cinsel istismara yönelik suçların artması toplumda derin bir üzüntü ve infial yaratmaktadır. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde sağlanabilmesi için gerekli tedbirlerin alınması anayasal bir zorunluluk ve toplumsal bir ödevdir” ifadelerini kullandı.

Sunat, “Cezaların caydırıcı olması suç işlenmesinin önlenmesinde tek başına yeterli olmasa da çok önemli bir araçtır” açıklamasında bulundu.

'EN AĞIR BEDELİ ÖDETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR'

Şenol Sunat, TBMM’ye sunduğu kanun teklifini sosyal medya hesabından da paylaştı. Sunat, paylaşımında "Çocuklarımıza yönelik her türlü istismarın önlenebilmesi ve istismarcıların en ağır cezaları alabilmesi amacıyla kanun teklifi verdik. Çocuklarımıza daha huzurlu bir gelecek hazırlamak ve bu aşağılık istismarcılara en ağır bedeli ödetmek tüm siyasetçilerin boynunun borcudur." ifadelerini kullandı.

sunat-ss2.jpg

 

İlgili Haberler