İYİ Parti'den hükümete Venezuela tepkisi

İYİ Parti'den hükümete Venezuela tepkisi
İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil Oral, hükümetin Venezuela politikasına Doğu Türkistan üzerinden tepki gösterdi. Oral, "Venezuela için ABD'yi karşısına alanlar Doğu Türkistan için Çin'i karşısına alamadı" dedi.

Yeniçağ / İstanbul

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, hükümetin Doğu Türkistan'a sesiz kalmasına dikkat çekti.

Hükümetin, 10 bin kilometreden fazla uzaklıktaki Venezuela için ABD'yi karşısına aldığını söyleyen Oral, 5 bin kilometre uzaklıkta olan Doğu Türkistan'daki Çin zulmü için sesiz kalmasına tepki gösterdi.

Oral, "Doğu Türkistan ki Kâşgarlı Mahmud'un memleketidir. Kardeşlerimizin, kandaşlarımızın, dindaşlarımızın bulunduğu yerde milyonlarca Doğu Türkistan Türkü'nün yaşadığı zulme karşı Çin'le ilişkilerimizle ilgili kaynaklanan bir endişeden dolayı sesinizi çıkartamıyorsanız, bu maalesef üzücü bir tablodur. Venezuela'daki tabloyu tabi doğru bulmuyoruz. Biz hükümetin Çin ile görüşmeler yapmasını ve onları uyarmasını arzu ederiz" şeklinde konuştu.

Doğu Türkistan için İstanbul'dan, Ankara'ya yürüyen gurubun yolunun jandarma tarafından kesildiğini hatırlatan İYİ Partili Oral, "Bundan bile rahatsız olan bir iktidar var" dedi.

İlgili Haberler