İYİ Parti'den RTÜK tepkisi!

İYİ Parti'den RTÜK tepkisi!
Bütçe görüşmelerinde RTÜK'ün tarafsızlığını koruyamamasına tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal, "RTÜK ne kadar özerktir? Aranızda bu ülkede herhangi bir kuruluşun tarafsız olabileceğini düşünen var mıdır? dedi.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

TBMM'de yapılan 2019 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Bal, RTÜK'ü eleştirdi. 

RTÜK'ün tanımını yapan Şenol Bal, ülkemizde herhangi bir kuruluşun tarafsız olamayacağını belirterek, "RTÜK ne kadar özerktir?" diye sordu.

Bal, "RTÜK, sonradan eklenen internet faaliyetlerini de düzenlemek ve denetlemekle görevli anayasanın 133. Maddesi kapsamında üyeleri TBMM tarafından seçilen özerk ve tarafsız bir kamu tüzel kişiliğidir. Peki sizlere soruyorum. RTÜK ne kadar özerktir? Ne kadar tarafsızdır? Aranızda bu ülkede herhangi bir kuruluşun tarafsız olabileceğine, tarafsız davranabileceğini düşünen var mıdır?" şeklinde konuştu.

Havuz medyasına karışamayan RTÜK'ün muhalif medya ile uğraştığını da dile getiren Bal, "Gerçekleri raporladı diye Sayıştay Başkan Yardımcısının görevden alındığı bir ülkede, enflasyonu doğru hesapladı diye TÜİK yöneticilerinin görevden uzaklaştırıldığı bir ülkede, doğruları yazdı diye gazetecilerin tutuklandığı bir ülkede RTÜK ne yapar? RTÜK havuz medyasına karışamıyor. Havuz patronlarına dokunamıyor. Saray yancılarına el süremiyor. E ne yapsın adamlar? Boş boş oturmayacaklar herhalde. Kalan 3-5 muhalif kaleme, TV’ye, gazeteye basıyorlar kapatmayı" dedi.

AKP hükümetinin korku imparatorluğu kurduğunu söyleyen Bal, "Öyle bir korku imparatorluğu kurdunuz ki bırakın kurumların, bürokratların haksızlığa dur demeleri, sokaktaki insan “geçinemiyoruz” demeye dahi korkar oldu. “Başımıza bir iş gelir” korkusuyla derdini bile anlatamaz oldu. Buradan Gazi Meclis’ten Türk Milletinin aziz evlatlarına sesleniyorum. Sizi korkutmak, sindirmek için her oyun oynanır bu ülkede. İşgüzar yancılar ince ince tehditler de savururlar. Gerçekleri söylemekten korkmayın. Şunu bilin ki cesaret, esareti yener"ifadelerini kullandı.