İYİ Parti’den tarih dersi tepkisi

İYİ Parti’den tarih dersi tepkisi
Tarih dersinin yeni ortaöğretim sisteminde seçmeli ders olmasına tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Diriliş ve Payitaht Abdülhamid dizileriyle de bu açığı kapatamazsınız” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıkladığı yeni ortaöğretim sisteminde Tarih dersinin seçmeli ders olarak verilmesine İYİ Parti’den tepki geldi.

Meclis Genel Kurulu’nda partisi adına söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Tarih dersi tamamen seçmeli ders haline getiriliyor. 17 yıllık iktidarınızda kullandığınız ‘gönül coğrafyamız’ söylemini düşürmeyenlerin Tarih dersini seçmeli yapması taşımaya çalıştığınızı söylediğiniz mesuliyetlere uygun bir hamle değildir” ifadelerini kullandı.

“Bu topraklarda milli duruşumuzun, milli bir inşa sürecinin olmazsa olmaz azığı Tarih dersleridir. Tarih derslerinden gençliğini koparmış bir milletin bir gelecek kurması mümkün değildir” diyen Ağıralioğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Tarih derslerini seçmeli yaparak Diriliş dizisi ve Payitaht Abdülhamid’le açığı kapatmayı düşünüyorsanız, buradan randıman almanız mümkün değildir. Bu memlekette varlığımızın beslendiği havza hangi şuurlar, hangi bedeli ödeyerek bu topraklarda durduğumuz yazıldığı tarih çocuklarımızın hafızasına işlenmelidir. Bu işi seçmeli yapmış olmak bu topraklardaki mukavemet alanımızı gevşetir diye düşünüyorum ve bu kararın yeniden düşünülmesi gerektiğini beyan ediyorum”