Kaşıkçı dosyası için şok pazarlık iddiası: Her şey seçim için mi?

Kaşıkçı dosyası için şok pazarlık iddiası: Her şey seçim için mi?
Yeniçağ Gazetesi Yazarı ve Paramedya Editörü Ekonomist Remzi Özdemir ile İYİ Parti Ekonomi politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Yeniçağ TV canlı yayınında Türkiye’nin ekonomi politikalarını değerlendirdi.

Yeliz ŞANYERLİ - YENİÇAĞ

Yeniçağ Gazetesi Yazarı ve Paramedya Editörü Ekonomist Remzi Özdemir ile İYİ Parti Ekonomi politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Yeniçağ TV canlı yayınında Türkiye’nin ekonomi politikalarını değerlendirdi.

Küresel olarak güncel konu başlıklarının da konuşulduğu yayında Cemal Kaşıkçı dosyasının neden kapatıldığına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Prof. Dr. Bilge Yılmaz:

“Kaşıkçı cinayetinde Türkiye’nin davranışı, başta dik durdu ve doğruydu; ama daha sonra o pozisyonu koruyamayınca biraz insanın içini acıtıyor. İnsanın sonuçta bir gururu var. Siz doğru bir pozisyon alıyorsunuz. Karşınızda haksız bir taraf var. Gelip ülkenizde bir cinayet işlemişler. Ekonomi yönetmediğiniz için boynunuzu büküp onların dediği noktaya geliyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bu duruma düşmemesi lazım.” açıklamasını yaptı.

Ekonomist Remzi Özdemir’in: “Türkiye’nin IMF ile yeniden masaya oturma imkânı var mı?” sorusunu: “Biz bu işi IMF’siz hallederiz; ama Türkiye’nin çıkarına en uygun neyse o yapılır.” şeklinde yanıtlayan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim takımımız, teknik olarak çok donanımlı bir takım. IMF’nin de mahkûmu olmayız. Türkiye’nin hakkı neyse savunulur. En iyi şartlarda ne yapılması gerekiyorsa o yapılır; ama size şunu söyleyebilirim: Bu ekonomi grubunun bir parçası olarak bana görev verildiği sürece benim olduğum yerde, birinin standart IMF paketiyle dar gelirli vatandaşa, fedakârlık talebiyle gidilmeyecek. Türkiye’de çok derin bir yolsuzluk var. Türkiye’de dar gelirli vatandaşın fedakârlık yapacak hali yok. Böyle bir talep olmayacak.”

İlgili Haberler