Kaşıkçı dosyasının Suudi Arabistan’a devri sonrası Erdoğan’ın o sözleri gündem oldu

Kaşıkçı dosyasının Suudi Arabistan’a devri sonrası Erdoğan’ın o sözleri gündem oldu
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı‘nın İstanbul’da Suudi Arabistan Başkonsolosluğu tarafından öldürülmesine ilişkin davada durdurma kararı verilerek dosya Suudi Arabistan’a gönderildi. Karar sonrası Erdoğan’ın söz konusu cinayetle ilgili sözleri tekrar gündeme geldi...

Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu’na 2 Ekim 2018’de girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve daha sonra öldürüldüğü ortaya çıkan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesine ilişkin 26 sanıklı davada, Adalet Bakanlığı’nın olumlu görüşü üzerine dosyanın Suudi Arabistan’a devrine karar verildi. Sanıklar hakkında çıkarılan yakalama kararlarının ve kırmızı bülten kararlarının ise bila infaz (infaz edilmeksizin) istenilmesine de hükmedildi. Dosyanın devir işlemleri için bir suretinin Adalet Bakanlığı’na gönderilmesine karar verildi.

ERDOĞAN, SUUDİ ARABİSTAN’A YÜKLENMİŞTİ

Erdoğan, Kaşıkçı cinayetinin ardından İstanbul’da gerçekleştirilen Kudüs Platformu İkinci Konferansı’nda Suudi Arabistan’a sert sözlerle yüklenmişti. Erdoğan konuşmasında; “Kaşıkçı konsoloslukta alçakça şehit edildi. Kaşıkçı cinayetinde Suudi Arabistan bizden belgeleri almak istedi. Belgeleri dinletiriz ama vermeyiz, bir de bunları yok mu edeceksiniz? Ses kaydında üst düzey asker açıkça ‘Ben kesmeyi iyi bilirim’ diyor. Bunlar dünyayı enayi zannediyor, insanları enayi zannediyor. Bu millet enayi değil, hesabı sormasını bilir.”

BRUNSON KRİZİ: “O TERÖRİSTİ ALAMAZSIN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Rahip Brunson krizi sırasında dönemin ABD Başkanı Trump’a “Bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın” demiş daha sonra Brunson serbest bırakılarak ABD’ye dönmüştü.

Gazeteci Oğuz Güven de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan’ın o sözlerine dikkat çekerek; “Rahip Brunson için de, "Bu fakir bu görevde olduğu sürece teröristi alamazsın" demişti. Bir hafta sonra gitti adam. :)” ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım:

İlgili Haberler