İYİ Partili Dervişoğlu: Huzuru bozan Suriyeliler ne olacak?

İYİ Partili Dervişoğlu: Huzuru bozan Suriyeliler ne olacak?
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, Suriyelilerle ilgili yaşanan sorunları Meclis'e taşıdı. Dervişoğlu, "Son üç yılda adli vakalara dahil olma ya da toplumun huzurunu bozma gerekçesi ile kaç Suriyeli mülteci sınır dışı edilmiştir?" diye sordu.

Süha ÇARDAKLI / YENİÇAĞ

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Osmanlı Mahallesinde Suriyeli ve Türk aileler arasında çıkan kavgada silahların da kullanılması sonucu Mahmut ve Mesut kardeşler hayatını kaybetmişti.

Olayların büyümesi üzerine yüzlerce Suriyeli sınır dışı edilirken, Akçakale'de bulunan 22 bin kişilik mülteci kampı boşaltılmış ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

İYİ PARTİ'DEN SORU ÖNERGESİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Şanlıurfa'da yaşanan ve sosyal medyada geniş yankı bulan olayların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması için TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Suriyelilerin sürekli asayiş problemleriyle gündeme geldiğine dikkat çeken Dervişoğlu, konunun toplumsal gerginliğe neden olduğunu ifade etti.

Dervişoğlu'nun Soylu'ya yönelttiği sorular şöyle:

1) Son üç yılda Suriyeli mültecilerin karıştığı, kolluk kuvvetlerine intikal etmiş suç teşkil ettiği için soruşturma yapılmış vaka sayısı ne kadardır?

2) Son üç yılda adli vakalara dahil olma ya da toplumun huzurunu bozma gerekçesi ile kaç Suriyeli mülteci sınır dışı edilmiştir?

3) Bakanlığınızın vatandaşlarımız için suçu önceden önleme yönündeki bilinçlendirme çalışmaları, Suriyeli sığınmacılar için de ayrıca uygulanmakta ve bu yönde çalışmalar yapılmakta mıdır?

capture-026.png

İlgili Haberler