Erhan Usta: Erdoğan’a kim önce giderse o kararnamesini çıkarttırıyor

Erhan Usta: Erdoğan’a kim önce giderse o kararnamesini çıkarttırıyor
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, doğalgaza gelen yüzde 48 zamma ilişkin "Cumhurbaşkanına kim önce giderse o kararnamesini çıkarttırıyor." ifadelerini kullandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu''nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2020 yılı kesin hesabı ve 2022 yılı bütçesi görüşülüyor.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yönetimde yaşanan koordinasyonsuzluktan dolayı sanayide doğalgaza yüzde 48 zam geldiğini belirtti.

Usta, "Sayın Cumhurbaşkanına kim önce giderse o kararnamesini çıkarttırıyor. Böyle bir ortamda, koordinasyonun olmadığı bir ortamda ekonomi olmaz" dedi.

Usta’nın açıklamaları şu şekilde:

"Bir anda yüzde 48 sanayide doğal gaz zammı filan olmaz, böyle bir ortamda.
Bakın, bunlar eğer varsa bunların zamanında yedirilmesi lazımdı.
Yani böyle bir ortamda, bu kadar belirsizliğin olduğu bir ortamda hangi sanayici nasıl üretim yapacak?
Öncesinde bunlar yan yana gelerek oturulup konuşulmuş meseleler olmuş olsaydı daha makul rakamlarla bu işler çözülebilirdi.
Çünkü bu koordinasyon Sayın Bakanım, yok…

Bazen şu oluyordu: Boş kararname dolaştırılıyor sonradan eki konuluyor filan ama çoğu zaman önümüze geliyordu o Bakanlar Kurulu kararıyla ilgili bakanımıza görüş söylediğimizde bakan imzalamaktan imtina edebiliyordu veya oturup ‘Burası yanlış’ diyebiliyordu.
Şimdi böyle bir şey yok. Tamam mı? Sayın Cumhurbaşkanına kim önce giderse o kararnamesini çıkarttırıyor.
Böyle bir ortamda, koordinasyonun olmadığı bir ortamda ekonomi olmaz."

"ARAZİLERİMİZİ SATTIK"

Usta, "Bu kadar belirsizliğin olduğu ortamda insanlar niye sanayici olsun… Ne yapayım diyor ben en güzel AVM yapayım diyor" sözleri ile Türkiye’de sanayiciyi "cezalandıran politikalar" olduğunu vurguladı.

Usta, AKP iktidarlarında Türkiye’nin 592 milyar dolar cari acık verdiğini söyleyerek, "Türkiye’nin üretim kapasitesi 592 milyar dolar karşılığında ne kadar arttı? Bunu neyle finanse ettik. 300 milyar doları borç olarak geldi. Arazilerimizi, şirketlerimizi sattık" diye konuştu.

Usta, Türkiye’de teknolojide dışa bağımlılığın çok fazla olduğunu kaydederek, "23,4 milyar dolarlık yüksek teknolojili ürün ithalatımız var." dedi.

İlgili Haberler